Найкращі домашні тварини

Авторський погляд
на побутове життя
молодих сімей

Кращих домашніх тварин за нижчеописаних знайти неможливо. Адже ніщо і ніхто не може бути розумнішим, м'якішим, і більш схожим на господаря за них! Спочатку загадки, а потім відгадка з поясненнями.

Естетичні та практичні вимоги до домашніх тварин

Вигляд

Домашній улюбленець має бути красивим. Надзвичайно красивим, аби око милувалося щораз як кидаєш на вихованця погляд. Краса - один з найголовніших мотивів, що змушує нас заводити тваринку.

Подібність, схожість на власника

Це не вимога. Це закономірність. Зазвичай тварина дуже схожа на свого власника, причому не тільки візуально, а наслідує господаря навіть моторикою та характером.

Хутро

Вихованець має бути м'яким, шовковим та гладеньким. Гладити та чухати його має бути приємним процесом. Хутра має бути поменше. І щоб було нежирне. І щоб не лізло постійно. В ідеалі - кіт фараонів. Та все ж є кращий варіант...

Запах

Дуже бажано, аби від "меншого друга" не було жодного запаху. Та найчастіше з неприємним запахом ми просто миримося, звикаємося і колись перестаємо відчувати.

Приємний запах - лише мрія для нас. Але є таке створіння, чий запах є найкращим у світі.

Годування

Годування домашньої істоти має бути максимально простим і неспеціалізованим. Ідеально - їжа з власного столу. Однак в більшості випадків їжу для своїх друзів ми змушені купувати в інших місцях, ніж купуємо для себе.

Туалет

В ідеалі - вихованець привчений до одного місця в туалеті. Та на практиці, найчастіше це підле псування найвіддаленіших куточків квартири або щоденний кількаразовий вигул з забруднення прибудинкових територій.

Вигул

Проблема вигулу актуальна практично лише для собак. Для цих домашніх тварин це обов'язкова вимога, але для інших вигул не є "проблемою експлуатації".

Розвиток

Бажано, аби домашня тварина розвивалася до стану повноцінного "друга", тобто йшла на контакт, виявляла ознаки розуміння, співчуття, емоції щодо власника. Та є одна істота, що може перерости примітивний рівень...

Період цуценяти

Природа зробила так, аби все маленьке, новонароджене було найкрасивішим. Саме в "період цуценяти" працює найбільше прагнення купити "це диво" прямо тут і прямо зараз. Мрієш, аби цей період тривав якнайдовше. Але він короткий, і малеча виростає у велике доросле одоробло.

У собак цуценяче щастя може тривати до півроку. У кішок трошки менше. У хом'ячків - місяць. Та є створіння, в якого період цуценяти розтягується на роки...

Тривалість життя

Звичайно, ми заводимо друга аби він був поруч максимально довгий час. Але природа зробила так, що повз нас проходить все життя улюбленця, і ми не лише радіємо цуценяті, а й змушені страждати разом з ним у глибокій старості та, згодом, прощатися назавжди.

Жодній домашній тварині не дано пережити господаря, окрім...

Найкраща домашня тварина

Найкраща домашня тварина - це дитина. Не дивуйтеся і не сперечайтесь.

Дитина - це ідеальний варіант для тих, хто шукає/хоче мати/може створити собі друга на все життя. Більше - створити своє продовження у цьому світі.

Розвиток і перспективи. Та дитину ми створюємо не заради власного его - дитина, це більш стратегічне створіння, заради якого ми жертвуємо власним часом. Дитина - це домашня тварина лише якийсь час. Стратегічно, ми створюємо цілу нову людину. Це відбувається десь 25 років, і вже доросла людина йде від вас створювати власне життя. Та і дуже скоро принесе до вашої хати (хати бабусі й дідуся) нових цуценят, вже онуків. Побавитися й пригадати старі часи.

Період цуценяти. Для нас, батьків, чистий період цуценяти триває приблизно 8 років (просто величезний період, порівнюючи з будь-яким іншим). Дитина у порівнянні з іншими домашніми улюбленцями, має просто таки колосальний дитячий термін.

Розвиток. Можливості інтелектуального розвитку вражають. Може говорити, спочатку смішно, потім все краще і краще. Має власні бажання, власну думку, позицію та точку зору. З трьох років стає "чомучкою", а це надзвичайний співбесідник!

Вигляд. Красивішого створіння за людське дитинча годі й шукати. Рожеве, пухнасте, жирненьке. Ніжки, щічки, оченята, плечики, ручки із зав'язочками, пузо. Іноді важко втриматися, аби не вхопити це чудо і не почати душити в обіймах і кусати. Не дарма кажуть "так і хочеться з'їсти!".

Подібність. Що може бути подібнішим за створене собою? В принципі, дитина буде суттєво різнитися від батька, але найголовнішу, найпотаємнішу схожість ви будете бачити у кожному подиху.

Годування. Спочатку важкувато, але потім - їжа зі столу.

Запах і хутро. Хутра не мають, не линяють, не пахнуть... Точніше пахнуть, але за цей запах можна віддати півжиття. Що ми робимо коли беремо дитину на руки? Передусім - нюхаємо і насолоджуємося.

Вигул. По перше, вигул не обов'язковий. Першій рік можна вигулювати дитинча на балконі коли він спить. По друге, в кожному періоді вигул різний, і після 5-ти років улюбленець вигулює себе сам.

Тривалість життя. Дитина - це єдиний варіант домашньої тварини, яка вас переживе. А на старості побавить онуками, завжди допоможе і завжди буде поруч.

Висновки і підсумки

Дитину легко назвати домашньою твариною. Вона дуже схожа на них за опікою, яку потребує. Так, догляд за дитиною значно важчий, але це лише в перші роки. Та і задоволення від неї у сотні разів інтенсивніше.

Зазвичай, люди заводять саме тварину, аби заповнити якийсь вакуум у житті, аби забити якийсь час клопотами і спілкуванням. Та тим, хто думає кого ж завести - варто серйозно обдумати доцільність заведення дитини. Ніщо не може бути стратегічнішим за нову людину. Адже дитину заводиш не для себе, а створюєш для цього світу. І не ти її переживеш, а вона.

Кожна хвилина проведена з нею, кожна година, витрачена на неї, кожний день, проведений з нею - залишиться з тобою назавжди. А все, що ти вклав у свою дитину не помре через 10-15 років, а буде жити й розвиватися в ній, в її сім'ї, в її дітях.

Тож перед тим, як заводити щось домашнє, включіть і дитину до переліку на вибір.

Реклама:

Головне сьогодні