Гребенщиков і Євромайдан за одне!

Борис Гребенщиков і гурт "Акваріум", мабуть, давно не приїжджали в Київ в розпал революційних подій. До останнього організатори не знали чи відбудеться концерт, а паралельно фанати творчості "Акваріума" запрошували легендарного музиканта виступити на Майдані.

Проте "Праздник урожая во дворце труда"( як зветься нова пісня гурту) відбувся таки в Жовтневому палаці і зібрав повну залу. Концерт присвячено 60-річчю Бориса Гребенщикова.

На початку концерту людей здавалося менше, ніж планувалося, але згодом добігли усі, хто пропустив першу пісню. "Акваріум" цього разу був у широкому складі, навіть захопивши із собою капелу з Кубані, яка грала на духових інструментах. В залі помітила кільнадцять людей із жовто-блакитними стрічками. Євромайдан з "Акваріумом" чудово поєдналися.

"Всех, кто перебигает с Евромайдана, приглашаю сюда!",-- неочікувано говорить зі сцени Борис Гребенщиков, зала зустрічає таке звертання оплесками. Двері лишили відкритими.

Під час всього виступу було відчуття особливої історичної миті. Звук був як ніколи проникливим і здавалось торкався кожному присутнього в залі, хлопав по плечу та і рівень, на якому грали музиканти нагадував концерти Led Zeppelin, The Beatles та іншими. Це та міра віртуозності, коли музика стає більше. Аніж звуком та словом, коли вона стає єдиним потоком енергії.

ВІДЕО ДНЯ

А як працювати з енергіями Гребенщиков точно знає. Серед пісень звучали і старі добрі як "2.12.85.06", "Орел, телец и лев", "Стаканы",так і зовсім нові. Цьогоріч гурт "Акваріум" випустив новий диск. Серед новий композицій "Губернатор", "Другой нет и не будет", "Праздник урожая во дворе труда".

Мы знаем, что машина вконец неисправна

Мы знаем, что дороги нет и не было здесь никогда

Закрой глаза, чтоб не видеть крадущегося по полю фавна

В двери стучит сорвавшаяся с неба звезда -

Праздник Урожая во Дворце Труда

Слова цього синглу особливо вписуються у те, що відбувається в Україні, система давно прогнила і варто її міняти.

З середини концерту один чоловік на балконі 2 ярусу підняв величезний український прапор, аудиторія вітала Гребенщикова із днем народження і паралельно чулися вигуки "Банду геть". Все це нагадувало сюрреалістичну картинку.

Музикантів 4 рази викликали на біс, і Борис Борисович не пропустив можливості звернутися в кінці до киян. Він в котре зізнався в любові Києву і сказав, що завжди приїжджає до любих йому людей.

"Мы часто выступали в Киеве в 80-е и я четко помню контраст, когда мы приехали к вам в 91-м, здесь рождалось что-то новое и как же мы любим с тех пор к вам ездить. Я вам желаю хлеба и независимости, оставайтесь такими, какими вы есть",- з усмішкою побажав аудиторії Гребенщиков. Думаю зайве говорили, яка була реакція зали. Оплески вибухнули.

Після завершення концерту картинка все ще була схожа на щось нереальне—люди зі стрічками, з прапорами, голос Майдану, який проривався крізь Жовтневий і веселі компанії, які в гардеробі наспівували пісні "Акваріума". Свобода народила колись цей гурт, вони стали віртуозами у своїй справі і залишаються на висоті.

А ми в свою чергу заслужили слухати кращих навіть у такий революційний час, та ще й у п’ятницю 13-го.

"Вавилон не властен над тобой!",-- нехай і Євромайдан оминуть темні сили.

Реклама:

Головне сьогодні