Queen вперше виступили у Києві

В той день на сході України був організований грандіозний благодійний концерт групи присвячений боротьбі зі СНІДом.

Попри те, що тоді більшість людей прийшла заради трьох пісень (Show must go on, We will rock you, We are the champions) і просто подивитися на половину легендарної групи, це не завадило Queen зібрати рекордну у своїй історії кількість глядачів - 350 тисяч чоловік на Площі Свободи у Харкові.

Сам концерт був знятий на плівку, і його світова прем'єра відбулася ще минулого місяця в США, де його встигли вже вдосталь покрутити. І ось нарешті кіно доїхало і до України. Дуже символічно, в день боротьби зі СНІДом, від якого і помер вокаліст гурту Фредді Меркюрі.

Зазвичай ласий на такі заходи бомонд в цей день відверто проігнорував прем'єру. Не прийшов ніхто з зірок, які літали спецрейсом на сам концерт: ні Наталка Могилевська, ні Лілія Подкопаєва, ні Валерій Коновалюк.

Світських левиць навіть не привабило безкоштовне італійське шампанське сорту Брют. Тому в цей день бідна Катя Осадча повинна була робити пошук героїв своїх світських хронік серед другорядних зірок.

Після звичних презентаційних слів організаторів, в яких частіше говорилося про СНІД, ніж про сам концерт, публіку запросили в зал. При вході всім роздавали по презервативу.

На прем'єру такого гучного концерту набралося всього п'ята частина синього залу кінотеатру "Київ".

З добрий десяток глядачів пішли з залу ще коли фільм-концерт не досяг і половини, серед них був і вокаліст гурту СКАЙ Олег Собчук.

Більшість глядачів все ж переповнювали радісні емоції при спогляданні того, як 60-річні музиканти рухаються сценою і "по-шаманськи" грають на своїх інструментах.

Особливо публіку зворушив момент (дехто навіть пустив відверту сльозу), коли на концерті за допомогою відеоколажу з екрану співав живий Меркюрі (зразка перформанса на стадіоні Вемблі у Лондоні 1986 року).

Як і передбачалося, декілька пісень з концерту у Харкові не увійшли до фільму через зменшення хронометражу стрічки. Але це не завадило британському режисерові Девіду Малету вставити у картину кілька сольних пісень запрошеного вокаліста Пола Роджерса та ще кілька з останнього альбому Queen та Пола "Сosmos Rock".

Адже саме концерт у Харкові став стартовим у світовому турі групи на підтримку цього релізу.

Після прем'єрного показу аплодисменти було чутно від одиниць. Та й ті, побоявшись стати білими воронами, перестали напружувати свої долоні енергійним плесканням.

Сам фільм був показаний завдяки новітній технології E-Cinema. Попри хвалебні оди вона так і не вразила, нагадувала звичайний фільм DVD-формату, тільки на великому екрані.

Не вистачало того, що ми цінимо у справжньому плівковому зображені: глибини кольору періодичних малопомітних посіпувань плівки, і, мабуть, душі.

З першого грудня стрічка демонструватиметься на півдні та сході України (Донецьк, Запоріжжя, Харків, Одеса, Сімферополь, Севастополь, Керч), а також Києві та Тернополі (рей гони, які найбільше постраждали від ВІЛ). Після цього - по всій Україні

Усі фото Дмитра Ларіна

Реклама:

Головне сьогодні