У Бетмена з'явилися шанси на "Оскар"

— 7 січня 2009, 09:23

Номінації американських кінопродюсерів часто збігаються з майбутнім списком претендентів на "Оскар", тому потрапляння в короткий список Гільдії, як вважається, підвищує шанси фільму на головну нагороду американської Академії кіномистецтва.

Серед інших успіхів, відзначених Гільдією, - картина Бреда Пітта "Дивовижний випадок з Бенджаміном Баттоном", а також біографічний фільм про президента Ніксона та картина Шона Пенна "Молоко і мільйонер-наволоч".

Минулого року фільм братів Коенів "Старим тут не місце" було названо кращою картиною року Гільдією кінопродюсерів і через деякий час він отримав "Оскар".

Тим не менш, вибір Гільдії не є стовідсотковим індикатором - роком раніше її члени розійшлися в думках з Академією кіномистецтва, повідомляє ВВС.

Одним з трьох основних кандидатів серед документальних стрічок є "Людина на дроті" - картина про француза, який пройшов по канату між двома вежами Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку.

Переможці будуть оголошені 24 січня в Лос-Анджелесі, через два дні після оприлюднення списків номінантів на "Оскара".

Цього тижня серія нагороджень продовжиться "Золотим глобусом" - премією закордонної кінопреси, що вважається однією з найяскравіших подій світу кіно напередодні церемонії вручення "Оскарів".

Також цього тижня своїх номінантів оголосять ще дві професійні організації - Гільдія письменників Америки та Гільдія кінорежисерів.

Реклама:

Головне сьогодні