Кейт Уінслет та Мікі Рурк повторили свій тріумф. Фото

— 9 лютого 2009, 16:20

Ця стрічка перемогла в п'яти номінаціях, включаючи приз за кращу режисуру та кращий сценарій.

Таким чином картина британського режисера Денні Бойла стала безумовним тріумфатором церемонії BAFTA, що відбулася в неділю увечері в лондонському театрі "Ковент Гарден".

"Мільйонер з нетрів" - це історія про життя індійського підлітка з бідного району Мумбаї. Стрічка вже одержала безліч міжнародних нагород, включаючи чотири "Золоті глобуси", і є головним фаворитом на "Оскар".

А кращою актрисою 2008 року визнана Кейт Уінслет за роль у фільмі "Читач", кращим актором року - Мікі Рурк за роль у стрічці "Борець".

У номінації краща актриса другого плану нагороду отримала Пенелопа Круз за фільм "Вікі Крістіна Барселона" Вуді Аллена. А перемогу у номінації "кращий актор другого плану" отримав посмертно Хіт Леджер за гру у стрічці "Темний лицар".

[L]Нагороди за кращий дизайн, грим, зачіску та макіяж, а також кращі візуальні ефекти отримала стрічка "Загадкова історія Бенджаміна Баттона".

Нагадаємо, фільм розповідає про американця Бенджаміна, який народився зі всіма ознаками вісімдесятирічного діда, а з кожним роком все молодів, аби через вісімдесят років померти немовлям.

Сімдесяти з чимось річний Бенджамін, якому насправді щось близько десяти, зустрічає блакитнооку дівчинку Дейзі і закохується у неї. Потім вони бачаться кілька разів, але їхньому коханню заважає те, що він надто старий, а вона надто молода, і тільки зрівнявшись у віці, герої можуть бути разом, звісно, до пори до часу.

Основою оповіді у картині є автобіографія Бенджаміна, яку читає у лікарні донька Дейзі. Все це стається у Новому Орлеані напередодні урагану Катріна.

Приз BAFTA за кращі костюми отримав фільм "Герцогиня", кращим фільмом іноземною мовою визнана французька стрічка "Я так давно тебе люблю". Кращий анімаційний фільм - "Волл-і".

Призи BAFTA вручають за два тижні до присудження "Оскара", повідомляє ВВС.

Нагадаємо, що Кейт Уінслет вже отримала аж два "золоті глобуси", стільки ж нагород отримала стрічка "Борець". У ній головну роль зіграв Мікі Рурк, якого асоціація іноземної преси Голівуду відзначила у номінації "краща чоловіча роль".

За матеріалами ВВС та The Daily Mail, фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні