Першоквітневі жарти та неймовірна реальність

Звідки вона взялася, ніхто достеменно не знає. Утім, припущень існує чимало. Дехто, приміром, стверджує, що ця традиція сягає своїм корінням часів календарної реформи у Франції в 1564 році.

У ході цієї реформи святкування Нового року перенесли з першого квітня на перше січня. Тож тих, хто продовжував святкувати першого квітня називали "дурнями". Єдина проблема з цією версією полягає в тому, що впровадження нового календаря тривало поступово впродовж століття, відтак наявність французів, які продовжували святкувати Новий рік першого квітня викликає сумніви, пише The Independent.

Інші версії ще древніші і беруть свої початки ще від давніх греків та римлян. Мовляв, першоквітнева традиція сягає своїм корінням різноманітних древніх фестивалів.

Але навіть якщо ніхто достеменно не знає, звідки все походить, вирішальним є те, що його все ще святкують, зауважує "Німецька хвиля".

"Моїй тещі розповіли, нібито її п'ятимісячний внук у цей день - тобто першого квітня - вимовив перше слово і що цим словом було "гардероб". Вона повірила і потім усім з гордістю про це розповідала".

"Один мій друг має першого квітня День народження. Ми сказали, що подаруємо йому машину. А тоді взяли його старе авто і перефарбували в яскраво-рожевий колір".

Втім, сьогодні жартівникам навіть не треба напружуватись, щоб придумати якийсь жарт.

Якщо в минулому у випуску новин на датському телебаченні було сказано, що Пізанська вежа впала, а науковий журнал в Нью-Мексико писав про те, що алабамський суд постановив, що число "П" становить біблійну цифру 3, тепер тексти новин сприймаються як першоквітневі жарти, пише The Times.

А щоб переконатись у тому, що реальність іноді виявляється смішнішою, ніж плоди фантазії жартівників, видання наводить декілька нещодавніх повідомлень у ЗМІ:

70-річного австралійського суддю можуть ув'язнити за його довола своєрідне виправдання: він заявив, що за кермом його автомобіля перебував "хтось у стані клінічної смерті", тому машина їхала зі швидкістю, вищою аніж дозволена.

Днями поліцейським довелося застосувати сльозогінний газ, щоб розняти двох журналістів, що побилися на вечірці в Палаті громад.

Російський космонавт поскаржився, що йому не дозволяють використовувати американський туалет на міжнародній космічній станції.

До цього списку впливового британського видання можна сміливо додати розповідь судді Зварича про засівання мільйонами.

Посміхніться, вас розігрують!

Першого квітня серйозно налаштованим читачам варто бути дуже уважними. Адже навіть інформаційні агентства публікують новинки-розіграші. Так, "Українські новини" повідомили про те, що "Львів вирішив ввести посекундну оплату за відвідування громадських туалетів із травня".

Мовляв, так місто має намір популяризувати серед громадян відвідування цих закладів і скоротити черги в жіночих туалетах. Повідомлялось, що всі охочі зможуть купити електронні стартові картки для відвідування туалетів, які надійдуть у продаж з наступного тижня.

Інформагентство чесно попередило: все вище наведене є вигадкою.

А УНІАН повідомив про те, що Єврокомісія вирішила надати Україні безвідсотковий кредит на суму 10 млрд. євро. Про це нібито повідомляла журналістам представник Єврокомісії Крістіана Хуманн

"Україна просила нас про 5 млрд., однак ми одразу зробили скидку на рівень корупції в країні, і вирішили надати вдвічі більше", - сказала вона.

"Для заохочення цього ми також передбачили бонусні подарунки: для прем'єр-міністра чек на 1 млн. євро на придбання вбрання в бутіках "Louis Vuitton", а для Президента - пасіку на 250 вуликів поблизу Ніцци", - додала представник Єврокомісії. Все ці, звісно, теж є жартом.

В день сміху розсмішив своїх відвідувачів і Google, зауважує Biz.liga.net. Крім перейменування у Gogol, він пододавав нові підказки для своїх читачів. Щоправда, російська версія жартів не обов'язково має аналог українською мовою.

1 апреля - 32 марта
анекдоты - розовые слоники бегают по комнате
дом 2 - дом 302 бис квартира 50
курс доллара - как заработать миллион
курс евро - очевидное невероятное
курс валют - гадание на кофейной гуще
знакомства - уж замуж невтерпеж
переводчик - как наконец выучить язык
погода - резиновые сапоги
новости - старости
работа - деньги
скачать игры - вынести мусор

Реклама:

Головне сьогодні