Наприкінці весни у Києві стартує міжнародний кінофестиваль

— 8 травня 2009, 11:56

З 29 травня по 3 червня проходитиме Київський міжнародний кінофестиваль, повідомляє "Інтерфакс" з посланням на організаторів фестивалю.

Програма мистецького заходу нараховує 13 конкурсних фільмів та позаконкурсні роботи режисерів з різних країн світу.

Планується, що фестиваль відвідають близько 70 гостей з 13 країн СНД і світу. Зокрема до Києва має прибути кінорежисер, письменник, сценарист та художник Пітер Грінуей.

Україну ж представлять Ада Роговцева, Лесь Сердюк, Стас Боклан, Олег Масленніков, Олексій Вертинський, Ілля Ноябрьов, Лариса Кадочникова, Остап Ступка, Наталя Сумська, Анатолій Хостикоєв та інші.

Серед російських учасників та гостей кінофестивалю названі Михайло Єфремов, Еммануїл Віторган, Марк Рудинштейн, Анатолій Журавльов, Олександр Панкратов-Чорний, Марина Могилевська, Сергій Гармаш та інші.

[L]Головою журі стане польський режисер Кшиштоф Зануссі.

Фестивальним центром кінофестивалю стане театр ім.. І.Франка. У приміщенні якого й пройдуть відкриття та закриття кінофестивалю, а також спеціальні заходи.

Покази конкурсної та поза конкурсної програми відбуватимуться у кінотеатрі "Жовтень". А декілька спеціальних програм планується показати у столичному "Будинку кіно".

Реклама:

Головне сьогодні