Найкомфортніші для життя міста світу

— 9 червня 2009, 14:40

Канадський Ванкувер знову визнаний найкомфортнішим для життя містом планети. Такими є результати дослідження підрозділу впливового журналу The Economist, яке він проводить щорічно, повідомляє Лента.ру.

Economist Intelligence Unit оцінює міста за такими параметрами як рівень життя населення, соціальна стабільність, безпека, кліматичні умови, стан навколишнього середовища, розвиток інфраструктури, охорона здоров'я і культури, а також доступність товарів і послуг.

Містам ставлять оцінки по 100-бальній системі, де 100 - найкращий результат. Ванкувер, який очолив цьогорічний рейтинг отримав у сумі 98 балів.

Друге місце посіла столиця Австрії - Відень (97,9 балів), а замикає трійку лідерів австралійський Мельбурн (97,5 балів).

До десятки найкомфортніших міст також увійшли: Торонто (Канада), Перт (Австралія), Калгарі (Канада), Хельсінкі (Фінляндія), Женева (Швейцарія). Дев'яте місце розділили між собою швейцарський Цюріх і австралійський Сідней.

Найкомфортнішими містами в країнах Азії укладачі рейтингу визнали японські Осаку і Токіо, які зайняли відповідно 13-і та19-і місця. Гонконг розділив 39-е місце з Мадридом, Сінгапур став 54-м, Пекін розмістився на 76-му місці, а Бангкок на 100-му.

Найвищу оцінку серед міст США отримав Пітсбург, який посів 29 місце. Вашингтон став 35-м, а Лос-Анджелес - 58-м.

Серед міст Західної Європи найгірший результат у Афін (трохи більше за 80 балів, 63-е місце). Москва на 69-ому місті у рейтингу.

Найменш пристосованими для життя експерти назвали Алжир - столицю однойменної держави, Дакку - столиця Бангладеш і Хараре - столицю Зімбабве, яка набрала всього 37,5 бали зі 100 можливих.

Реклама:

Головне сьогодні