Українці щасливіші за росіян та американців

— 6 липня 2009, 15:53

Дослідники з Британського аналітичного центру New Economics Foundation визнали Коста-Ріку "найзеленішою та найщасливішою" країною світу.

Україна ж опинилася на 95-му місці, випередивши Росію (108-ме місце) та США (114-те місце).

При уопрядкуванні рейтингу експерти враховували такі чинники, як очікувана тривалість життя, задоволеність жителів країни своїм способом життя, а також екологічне становище в країні.

Зокрема, за даними опитування, 85% мешканців Коста-Ріки задоволені своїм способом життя, а очікувана тривалість життя місцевих жителів склала 78,5 років.

Усього в рейтингу зазначено 143 країни. У першій десятці опинилися країни Латинської Америки та Азії - Костра-Ріка, Домініканська республіка, Ямайка, Гватемала, В'єтнам, Колумбія, Куба, Сальвадор, Бразилія та Гондурас.

Цікаво те, що до 50-ки "найщасливіших" країн потрапили лише дві розвинуті країни - Нідерланди (43-тє місце) та Мальта (44-те місце).

З колишніх же країн СРСР найвище місце у позитивному рейтингу посіла Молдова (32-га позиція). На 34 місці - Таджикистан, на 45 - Узбекистан, на 48-му - Вірменія і на 61-му - Киргизія.

Великобританія за показниками щастя посіла 74-те місце, а Австралія - 102.

Останню, 143-ту сходинку віддали Зімбабве.

Реклама:

Головне сьогодні