Тест

Як "Океан Ельзи" потрапив у підручники – роль міністра Вакарчука

Навчальна програма "Музичне мистецтво. 5-8 класи" отримала гриф МОН "Затверджено" ще в грудні 2004 року, коли міністерством керував Василь Кремень, повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

У програмі для 8 класу в розділі "Відлуння епох у музичному мистецтві" на прикладах реальних музичних героїв освітяни пропонують "...знайомство і порівняння стильових напрямів розважальної музики (джаз, рок, диско тощо) за сферами їх емоційного впливу".

Самих музичних героїв тут ціле різноманіття - Елвіс Преслі, Раймонд Паулс, групи "Queen", "Beatles"... Серед українців школярам пропонують вивчити творчість Володимира Івасюка, Тараса Петриненка і Святослава Вакарчука (зокрема, пісні "Друг", "911").

У міністерстві зауважують, що "інтерес до гурту "Океан Ельзи" не згас і в 2007 році, коли за "штурвалом" української освіти та науки стояв Станіслав Ніколаєнко".

"Відповідно до рішення конкурсної комісії, ще в 2007 році підручники були готовими до друку. Лише 18 грудня 2007 року на пост міністра обрали Івана Вакарчука, батька Святослава. Власне тоді Іван Вакарчук і долучився до видання підручників, наказом надавши їм гриф "Рекомендовано", як і десяткам інших підручників для восьмикласників", - повідомили "Українській правді. Життя" в міністерстві.