Тест

Діти Харкова створили "Місто доброти". Фото

Звели "Місто доброти" в рамках масштабного однойменного соціально-благодійного фестивалю. Воно має форму пташиного гнізда - символу народження нового життя, повідомляє Німецька хвиля.

Прикрасили стіни міста діти з усіх дев'яти районів Харкова, в тому числі зі шкіл-інтернатів і дитячих будинків.

Так, кожен район виставив свою команду, яка малює пам'ятки культури, парки та вулиці, де любить гуляти й бавитися малеча. Створене дітьми художнє панно сягає сорока п'яти метрів.

"Але найцікавіше - в середині. Людина, що завітає до містечка, буде спонукана робити добро. Вона матиме можливість написати на одній зі стін, яку конкретну добру справу хоче зробити цього року. На іншій стіні діти напишуть про свої мрії", - розповіла ініціатор акції, директор благодійного фонду "Доброта" Людмила Гуцул.

Організатори сподіваються, що здійснити намальовані дитячі мрії допоможуть дорослі - гості міста доброти. До цього їх закликатимуть і банери з висловлюваннями відомих людей про доброту.

"Місто доброти" поділено на сектори, наприклад: у музичному гості зможуть послухати звуки природи та веселі мелодії. В секторі пахощів - відчути аромат квітів, запах моря.

Посеред містечка сяє велике сонце, яке виклали з живих квітів журналісти харківських та всеукраїнських ЗМІ.

У жовтні відвідувачі "Міста доброти" зможуть потрапити на день танцю, пісні, театру, поезії, та семінари з благодійного бізнесу.

Студенти-волонтери, співробітники заводів і фірм, майстри пензля й флористи, дизайнери й архітектори звели добре місто безкоштовно, але за однієї умови - що тут не буде місця політиці.

Фото Німецької хвилі, Комpass, DeBosh