Нацкомісія з моралі визнала помилкою заборону "Сімпсонів"

— 2 жовтня 2009, 12:30

У Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі визнали, що рекомендації заборонити показ по телебаченню мультфільму "Сімпсони" були помилкою, повідомляє інформаційне агентство "е-Крым".

"Хочу сказати, що це була помилка, на той момент у нас ще не було висновків експертної комісії. Мені особисто, як батькові, вони ("Сімпсони") не подобаються, але спроби заборонити їх в інших країнах не мали успіху", - пояснив на прес-конференції у Сімферополі голова Нацкомісії з моралі Василь Костицький.

Він нагадав, що на початку 2009-го року комісія звернулась до Національної ради з телебачення і радіомовлення з проханням заборонити показ "Сімпсонів".

[L]У свою чергу Нацрада рекомендувала телеканалам утриматись від демонстрації мультфільму.

І лише після виходу рекомендації, "Сімпсонів" відправили на експертизу. Зокрема, її провели для однієї серії, на яку надійшло найбільше скарг.

Там експерти знайшли деякі порушення законодавства з моралі та рекомендували показувати мультфільм по телебаченню лише у певний проміжок часу. Але повної заборони на показ "Сімпсони" так і не отримали.

Реклама:

Головне сьогодні