Роботи Дега, Родена і Моне стали найдорожчими лотами Christie’s

— 5 листопада 2009, 13:44

Топ-лотами аукціону стали роботи Едгара Дега, Огюста Родена та Клода Моне, повідомляє прес-служба IMA Сonsulting.

"Результати цих торгів підтверджують той факт, що видатні полотна майстрів імпресіонізму і модернізму незмінно мають попит серед колекціонерів. Яскравим прикладом стала чудова пастель Едгара Дега "Танцівниці", за яку розгорілась справжня "війна ставок". Теж саме можна сказати й про втори Родена, Моне і Тамари де Лемпікі", - зауважив президент Christie's Americas Марк Портер.

Так, "Танцівниці" Дега пішли з молотка за трохи більше 10,7 мільйони доларів.

На картині, яка була написана видатним художником у 1896-му році, зображено дві танцівниці, які відпочивають між виступами.

Ще одним лідером аукціону стала скульптура Огюста Родена "Поцілунок". Робота скульптора у результаті була оцінена у більш ніж 6,3 мільйони доларів.

Пейзаж Клода Моне "Ветей сонячного дня" знайшов свого покупця за трохи більше ніж 5,4 мільйони доларів.

Загалом же художником у Ветеї було написано 15 полотен, на кожній з яких зображено вид через річку Сена. На сьогодні сім з 15 пейзажі Моне знаходяться у провідних музеях світу.

Ще одним лотом цих торгів була картина Каміля Пісарро "Вид на набережну Малаке і інститут". Робота 1903-го року пішла з молотка за близько 2,1 мільйони доларів.

Лідером продажу у секції модернізму став "Портрет маркіза Сомме" пензля Тамари де Лемпікі. Картину, яка була написана у 1925-му році, оцінили у більш ніж 4,3 мільйони доларів.

Картину Василя Кандінського "Колеблющиеся треугольники" продали за більш ніж 2,6 мільйони доларів.

Реклама:

Головне сьогодні