Росіяни нагородили Богдана Ступку за "Тараса Бульбу"

— 1 лютого 2010, 13:22

Богдан Ступка отримав нагороду як кращий виконавець чоловічої ролі. Аналогічну нагороду у жіночій номінації отримала Наталія Негода за роль у картині Олексія Мізгірєва "Бубен, барабан".

Мюзикл режисера Валерія Тодоровського "Стиляги" удостоївся національної кінопремії "Золотий орел" у номінації "Кращий фільм" 2009 року, повідомляє ВВС.

Крім головної нагороди, "Стиляги" перемогли ще в трьох номінаціях: актор Сергій Гармаш отримав приз за кращу чоловічу роль другого плану, Юрій Коротков - за кращий сценарій, а Сергій Чупров - за роботу звукорежисера.

Кращим режисером журі фестивалю визнало Карена Шахназарова за картину "Палата №6" за повістю Антона Чехова.

"Я вдячний Антону Павловичу, оскільки в даному випадку, автор - він. А ми - лише інтерпретатори", - зізнався Шахназаров.

[L]Фільм Федора Бондарчука "Залюднений острів" за однойменним твором братів Стругацьких був відзначений відразу в трьох категоріях: за кращу операторську роботу, монтаж і музику до фільму.

Акторові Олегу Янковському була посмертно присуджена спеціальна премія фестивалю "За внесок у вітчизняний кінематограф". Другу премію в цій же категорії отримав Олег Стриженов.

Французька актриса Анук Еммі, відома за картинами "Солодке життя" і "8 з половиною", отримала премію "За видатний внесок у світовий кінематограф".

У номінації "Кращий неігровий фільм" виграла картина "Рерберг і Тарковський. Зворотна сторона" Сталкера".

Кращим анімаційним фільмом визнано "Правдиву історію про трьох поросят", а кращою закордонною стрічкою в російському прокаті - картина "Мільйонер з нетрів".

Реклама:

Головне сьогодні