Тест

Стільчик Белуччі і арт-деко відомого румуна привезли до столиці. Фото

Втім, є ще "Трон істини", який розроблявся спеціально для будуару актриси Моніки Белуччі.

Українець Дмитро Ів зробив цей бронзовий стілець так, що замість ніжок у нього копита чортика, а замість спинки - ангельські крила. На цьому "троні" тепер в Українському домі може посидіти будь-яка панянка.

Той самий "Трон істини"
Ось така приманка для відвідувачів, яким треба викласти 25 гривень за те, щоб подивитись 25 робіт Крука та 27 - Чипаруса, а також експозицію сучасних українських скульпторів.

Як зізнається колекціонер Ігор Воронов, який і представив роботи Деметрія Чипаруса з власної колекції, зібрати роботи цього майстра не складно.

"Чипаруса якраз колекціонують дуже багато, і українці колекціонують у тому числі. Ну .може, не в такій кількості, але я не знаю", - розповів Воронов у інтерв'ю телеканалу СТБ.

Роботи івано-франківця Грегора Крука представила Спілка українців у Великій Британії. Майстер більшість життя прожив у Німеччині, і у 1988 році помер. Колекцію власних робіт, що її зберігали в Українському університеті в Мюнхені, заповів Україні. Та колекція - й досі там.

Грегор Крук, "Рух тіла", 1975 рік
"Я туди звертався декілька раз, вона нам дали чотири речі. Дві речі є в українському музеї, дві - в галереї мистецтв. Невеличкі такі медальйони, портрети", - розповів директор львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

Наразі українцям презентують іншу колекцію Спілки українців у Великій Британії. У 2006-му році колекцію Спілки пограбували. З офісу винесли чотири роботи Крука, ті що змогли підняти. Вкрадені речі і досі не знайшли.

Для відвідувачів Великий скульптурний салон відкритий з 2 по 14 березня.

А це вже - експонати з виставки дерев'яної скульптури, які також представлені на Великому скульптурному салоні. Робота Миколи Степанова, без назви, 1979 рік
"Дівчина з квіткою" Миколи Степанова, 1983 рік
Робота сучасного українського майстра Олександра Рідного "Античне божество", 2006 рік
Робота Рідного "Красуня і чудовисько", 1991 рік
"На гребні" Миколи Малишка (2010 рік)

Читате також на порталі TabloID Тігіпко, Франчук та "Розочку" заманив стільчик Моніки Белуччі

Усі фото Дмитра Ларіна