Фільм Кіри Муратової визнано кращим в СНД та Балтії

— 1 квітня 2010, 11:03

У середу в Москві відбулася урочиста церемонія вручення російської XXIII Національної кінематографічної премії "Ніка".

"Кращим фільмом країн СНД і Балтії" стала картина режисера Кіри Муратової "Мелодія для шарманки" (Україна), яка вже була відзначена трьома призами на 31 Московському міжнародному кінофестивалі і одержала Гран-прі на Кіношоці.

Крім українського фільму за перемогу в цій номінації боролися "40-ві двері" Ельчін Мусаоглу (Азербайджан), "Інший берег" Георгія Овашвілі (Грузія-Казахстан), "Вир" Лукшаса Гітіса (Литва) і "Сім'я" Марата Сарулу (Казахстан-Росія-Німеччина-Франція).

[L]

Продюсер фільму Олег Кохан, одержуючи приз, подякував кіноакадемікам за високу оцінку роботи усієї творчої групи фільму, партнерам - Мінкультури - за фінансову підтримку, а також відзначив, що робота з таким режисером, як Кіра Муратова - це одночасно випробування на міцність і подарунок долі.

Кращим фільмом року було визнано картину "Півтори кімнати, або сентиментальна подорож на Батьківщину" Андрія Хржановського.

Світлана Крючкова отримала нагороду за найкращу жіночу роль, зокрема, зігравши у фільмі "Поховайте мене за плінтусом". Марія Шукшина отримала "Ніку" за роль другого плану також у цій картині.

Кращими акторами серед чоловіків було названо Олега Янковського - за фільми "Цар" та "Анна Кареніна", і Володимира Ільїна - за роль у фільмі "Палата №6".

Відкриттям року став режисер Павло Бардін за фільм "Росія 88". Премію "За честь і гідність" було присуджено Людмилі Гурченко, а спеціальний приз ради академії "За видатний вклад в російський кінематограф" отримав режисер-аніматор Юрій Норштейн.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні