Маріїнський театр покаже балет у 3D-форматі

— 7 квітня 2010, 13:14

Глядачі у Росії та Європі уперше в історії зможуть спостерігати об'ємне зображення балету наживо, повідомили "УП. Життя" у прес-службі театру.

У програмі гала-концерту, що транслюватиметься у тривимірному зображенні, будуть представлені фрагменти легендарних балетів з "золотого фонду" Маріїнського театру.

У них братимуть участь світові зірки балету Уляна Лопаткіна, Ірма Ніорадзе, Вікторія Терешкіна, Аліна Сомова, Ігор Зеленський, Леонід Сарафанов, Володимир Шкляров, Настасья і Денис Матвієнко та інші.

Гала-концерт відкриють художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергієв та видатна балерина Майя Плісецька.

3D трансляція балетного вечора є частиною заявленої раніше медіастратегії Маріїнського театру, що передбачає використання новітніх комунікаційних технологій у творчій діяльності театру.

Партнером Маріїнського театру по організації першої у світі трансляції балету у форматі 3D виступає російська корпорація Дженерал Сателайт.

Сигнал передаватиметься у відкритому форматі, що дасть можливість для перегляду світової прем'єри будь-якому телеглядачеві, що має необхідне 3D-обладнання.

У рамках святкування року Росії у Франції в резиденції російського посла в Парижі відбудеться урочистий вечір з переглядом гала-концерту Маріїнського театру у форматі 3D. Спеціальний майданчик для перегляду 3D-трансляції буде обладнано в Москві.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні