Найприбутковіші телепроекти США від Forbes

Журнал Forbes опублікував рейтинг найприбутковіших телепроектів США 2009 року, більшість з яких транслювалася також в Україні. Шість із десяти проектів транслюються каналом АВС, по два - каналами CBS та Fox. Для встановлення найприбутковіших проектів видання звернулося до компанії Kantar Media, яка відстежує рекламні видатки.

Першість у рейтингу здобув проект "American Idol". Кожні 30 хвилин цього шоу приносять каналу Fox, що транслює це шоу, 8,1 мільйони доларів.

Другу сходинку в рейтингу посів сіт-ком "Два з половиною чоловіки". Свого часу комедійний серіал в Україні транслював телеканал 1+1. У Штатах кожні півгодини серіалу приносять каналу CBS 3,1 мільйони доларів.
З невеликим відривом за прибутковістю йде серіал "24", що приносить каналу Fox 3 мільйони доларів за кожні 30 хвилин ефірного часу.
Серіал "Анатомія Грей", який в Україні з'явився одразу після шалено популярного "Доктора Хауса", опинився на четвертій сходинці. Півгодини ефіру цього серіалу приносять каналу ABC 2,8 мільйони доларів.
Такий самий дохід тому ж каналу АВС приносить серіал "V" ("Візитери"). Він посів п'яту сходинку.
Шосте місце посів популярний в Україні телесеріал "Відчайдушні домогосподарки", що транслював телеканал ICTV. Це вже третій у рейтингу серіал від каналу АВС, кожні 30 хвилин якого приносять 2,7 мільйони доларів.
Сьому сходинку рейтингу завоювало шоу "Танці з зірками". В Україні телепроект з вітчизняними зірками транслювався на телеканалі 1+1 і викликав неабиякий інтерес до танців серед українців. У Штатах це шоу приносить каналу АВС 2,56 мільйони доларів за півгодини ефірного часу.
Кожні 30 хвилин серіалу "Загублені" приносять 2,53 мільйони доларів - знову ж таки каналу АВС. В Україні серіал транслювали телеканали ICTV та Новий канал.
Монополію телеканалу АВС розбив канал CBS з реаліті-шоу Survivor, відоме вітчизняним телеглядачам, як "Останній герой". 2,22 мільйони доларів за кожні півгодини принесли йому дев'яте місце у рейтингу найприбутковіших телепроектів.
На десятій сходинці рейтингу опинився серіал "CSI: Місце злочину", який розповідає про роботу криміналістичної лабораторії Лас-Вегаса. Кожні 30 хвилин його ефірного часу приносять каналу CBS 2,07 мільйони доларів. В Україні серіал транслюється на телеканалі НТН.
Реклама:

Головне сьогодні