"Битва націй - 2010": лицарські бої під Хотинською фортецею

На кілька днів, з 30 квітня і до 3 травня, Хотинська фортеця повернулася у Середньовіччя. Під її стінами у справжніх лицарських боях зійшлися команди України, Росії, Білорусії та Польщі. Правила прості - встояти на ногах.

"Грають" у лицарів абсолютно звичайні люди - тут можна зустріти і бізнесменів, і студентів. А от силу вони повинні мати неабияку, адже лицарські обладунки важать щонайменше 25 кг, до чого слід додати ще зброю.

У змаганнях в Хотині розігрувалися три кубки - малий (бої один на один), середній (п'ять на п'ять) і великий (21 на 21).

"На превеликий сум для нас, усі три кубки поїхали до Росії", - розповів у коментарі "Українській правді. Життя" член оргкомітету фестивалю Микола Гришин.

"Російська збірна була добре підготована і про це знали всі ще до початку. Втім ми себе також показали непогано", - додає він.

Організатори початком задоволені. Наступного року на бої очікують ще більше гостей і команд, але вже не під Хотинською фортецею. "Фестиваль буде переїздити. Де буде наступний сказати ще не можемо, але це точно буде не Хотин", - пояснив Микола Гришин.

Реклама:

Головне сьогодні