Колекціонер Саатчі подарував Британії свою галерею

— 2 липня 2010, 18:23

Колекція складається з більш ніж 200 творів мистецтва, серед яких відома інсталяція "Моє ліжко" Трейсі Емін, роботи братів Чепмен та інсталяція "Нафтова кімната" Річарда Уїлсона, яка в даний представлена в експозиції музею.

Серед них постійний інтерес робіт, виставлених у галереї - інсталяція Емілі Прінс, зроблена з тисяч малюнків, зроблених американськими солдатами, убитими в Афганістані та Іраку, а також стіна з кісток, складених у букви, які утворюють текст промови Ганді - це робота індійського художника Ітіша Кал лата.

Галерея Саатчі, що знаходиться в лондонському районі Челсі, стане Музеєм сучасного мистецтва Лондона (Moca London).

Адміністрація галереї веде переговори з урядом з приводу того, який його департамент, як формулюють представники Саатчі, "стане власником галереї від імені народу", пише ВВС.

Як сказано в заяві галереї, Чарльз Саатчі порахував "життєво важливим для музею завжди представляти у своїй колекції живе і розвивається мистецтво, а не бути архівом його історії".

У заяві підкреслюється, що тепер, навіть якщо Саатчі відійде від справ, музей, як і раніше буде представляти своїм відвідувачам колекції високого рівня, які будуть постійно оновлюватися.

Художниця Трейсі Емін заявила, що вона захоплена цим даром Саатчі і хотіла б бачити більше людей з такими ж ідеалами.

Керівники галереї пообіцяли, що її відвідини, як і раніше будуть безкоштовним, а кошти на утримання музею будуть збиратися з допомогою спонсорів і прийому спеціальних заходів.

Лауреат премії Тернера Грейсон Пері, чиї роботи також представлені в колекції, сказав, дізнавшись про дар Чарльза Саатчі: "Це неймовірна новина, я дуже гордий бути частиною ще одного національного інституту".

Реклама:

Головне сьогодні