Українець намалює найбільшу у світі картину під водою

— 3 серпня 2010, 14:45

Загалом у нього близько півсотні таких робіт: "Я малював у Чорному і Червоному морях, а цього четверга занурюся в Чорне море в Ялті".

"Якщо погода не завадить, буду малювати затонулу баржу, що там спочиває, це й стане рекордно великою глибинною картиною - 60 на 80 см. Буде український представник Книги рекордів Гіннесса", - радіє художник.

Фото з архіву автора

Білозір малює на глибині від 5 до 25 метрів. Рекордне "мальовниче занурення" було в Червоному морі, пише "Сегодня".

"Я тоді писав коралові рифи, вони і є об'єктом моєї творчості. Ще - затонулі судна, наприклад. Ви тільки уявіть: ти малюєш, а над тобою пропливають дельфіни або гігантська манта (морський диявол) у 10 метрах від тебе!", - розповідає він.

[L]

Першу свою підводну картину Білозір написав у 2004 році і стверджує, що таким живописом в усьому світі займаються тільки двоє людей: він і 82-річний француз Андре Лабан.

Малює Олександр звичайними олійними фарбами: "Секрет - у спеціальній ґрунтовці полотна: вона не реагує з водою. На картину іде 1,5-2 години (пара балонів з киснем), потім я спливаю разом з нею, опрісняю у воді з-під крану і сушу".

Підводні картини Білозіра знаходяться у приватних колекціях у Москві.

"Є моя картина "Водолії" у Сергія Тігіпка, замовляли йому друзі на день народження. Але це не глибинна робота. Я пишу також портрети, пейзажі", - розповідає художник. "А у Леоніда Кучми - зображення храмів з металу й емалі, зроблене мною".

Реклама:

Головне сьогодні