Українець намалював найбільшу підводну картину

— 9 серпня 2010, 11:46

47-річний підводний художник з Києва Олександр Білозор потрапив до Книги рекордів України, намалювавши картину розміром 0,7х1 м на глибині 12 метрів за 1 годину 20 хвилин. Творив він біля берегів Ялти у Криму на глибині 12 метрів.

На картині митець-дайвер зобразив баржу, яка затонула неподалік від Массандрівського пляжу, повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

Фото УНІАН

"У мене вже близько 50 картин, над якими я працював під водою у різних частинах Світового океану - від Червоного моря до берегів Індонезії. Більше десятка з них написані в Чорному морі. Але таких великих ще не було", - розповів Білозор.

За його словами, цього разу виникли труднощі через каламутну воду - з картини постійно доводилося струшувати пісок. Страхували художника рятувальники дайвінг-центру, а все, що відбувається, знімав підводний оператор.

Білозор стверджує, що працювати на дні, з огляду на отриманий досвід, йому так само легко, як і на поверхні. Набагато важче підібрати фарбу - знайшовся тільки один сорт, який не розмиває вода. Причому автор гарантує, що і через п'ять років полотно не осиплеться.

Про вартість картини художник говорити не захотів, зазначивши, що полотно унікальне. Втім, не став приховувати, що його твори є в колекціях відомих українських політиків - наприклад, у Леоніда Кучми і Сергія Тігіпка.

Реклама:

Головне сьогодні