Перше кіно у світі зняли на 16 років раніше за братів Люм'єр?

— 1 жовтня 2010, 14:54

Ці матеріали було знято у 1877-му році, а за два роки Майбрідж винайшов апарат для проектування - зоопраксископ, пише The Telegraph.

Дюжина фільмів довжиною по кілька секунд зображують різні рухи тварин та людей. Для цього режисер з'єднував низку фотоапаратів "розтяжками", що переривалися, коли об'єкт проходив повз. Після цього Майбрідж проектував одержану послідовність знімків.

Таким чином, Майбрідж знімав та демонстрував свої фільми ще за 16 років до того, як брати Люм'єр показали всесвітньо відоме прибуття потягу.

Відео можна переглянути на сайті The Telegraph

Його техніка народилася в результаті експерименту - Майбрідж мав на меті довести тодішньому губернатору Каліфорнії Ліланду Стенфорду, що під час бігу кар'єром, кінь відірвав усі чотири ноги від землі.

Справжнє ім'я режисера - Едвард Маггерідж. Пізніше він змінив його згідно з правилами староанглійської вимови.

За життя ексцентричний режисер був відомий завдяки своїм фотографіям краєвидів Середнього Заходу. Також є факти, що Майбрідж застрелив коханця своєї дружини, проте згодом був виправданий.

Винахідник перестав знімати фільми після того, як у 1893-му році публіка на виставці Columbian Exposition у Чікаго не сприйняла його роботи.

За рік Майбрідж повернувся до рідного Кінгстон-на-Темзі, де й пішов з життя у 1904-му.

Реклама:

Головне сьогодні