Тест

Що готують телеканали до новорічного столу?

З підготовкою до новорічного наповнення ефіру телеканали не квапляться - якщо в минулі роки зйомки різних мюзиклів починалися ще в перших числах жовтня, то в цей раз тільки взялися за роботу.

В обстановці суворої таємності почав знімати свій новорічний проект телеканал "Інтер". Причому всі зйомки проходять у Москві. Робоча назва музичної комедії - "Здравствуй, сваха, Новый год!".

На одну з головних ролей запросили Філіпа Кіркорова. Причому там він грає... самого себе, а компанію співаку складуть Потап, Анастасія Стоцкая, Сергєй Лазарєв, Сосо Павліашвілі, Лєра Кудрявцева та інші знаменитості.

Канал "1+1" свій зимовий проект розпочне знімати наприкінці листопада. Вже відомо, що їхнє шоу перетвориться на "Новорічну дискотеку", але хто із зірок радуватиме глядачів своїми хітами - допоки не ясно.

Ніколай Басков зіграє Іванушку

"Зараз ведуться переговори з артистами, причому не тільки українськими і російськими, але й західними", - натякнули на каналі.

Крім того, "Плюси" знімуть і спеціальний новорічний випуск шоу "Зірка + Зірка". До речі, схожим шляхом "спецшоу" піде і "Новий канал": для глядачів він підготує святкові випуски програм "Світлі голови", "Інтуїція" та "Зроби мені смішно".

Анастаія Задорожна виконає роль Настеньки

Канал ICTV готує святковий проект "з гумором", але подробиці поки не повідомляють. А от телеканал "Україна" для новорічної ночі закупить два російських шоу - "Песня года" і "Голубой огонек".

Крутіше за всіх поки розвернувся російський канал "Россия", що взявся за мюзикл "Морозко".

Юрій Стоянов - справжній Морозко

Роль красавчика Івана дісталася Ніколаю Баскову, милу дівчину Настеньку зіграє Анастасія Задорожня, злу мачуху - Вєрка Сердючка, а самого Морозко - Юрій Стоянов.

Звичайно, підключать і гумористів: дочкою мачухи Марфушенькою стане Олена Горобець, батька Настеньки зіграє Єфим Шифрін, а спеціально для Юрія Гальцева в казку взагалі ввели нового персонажа, Царя.

Вєрка Сердючка перекваліфікується з провідниці й дочки на злу мачуху

А от Крістіні Орбакайте дісталася роль... Баби Яги! Яка до того ж ще і диктором телебачення працює - веде прогноз погоди (для більшого ефекту класичну казку, звичайно, перекроїли на сучасний лад, але зберегли всі мотиви та героїв).

"Але у нас Орбакайте буде не викапана Баба Яга, яку колись зіграв Георгій Мілляр, а, скоріше, сексапільна відьмочка", - розповідає режисер проекту Олександр Ігудін.

Орбакайте стане не те, щоб справжньою відьмою, але відьмочкою

Оригінальне шоу готує для глядачів до Нового року канал СТБ - танцювальний мюзикл "Барон Мюнхгаузен" (права на хореографічну постановку п'єси "Той самий Мюнхгаузен" телеканал купив у вдови Григорія Горіна ще торік).

Саму телеверсію глядачі побачать у святкові дні, але ще раніше - на сцені. Прем'єра мюзиклу - у Києві, 3 грудня. Причому, шоу покажуть у форматі 3D!

Яким чином це відбуватиметься - стане зрозуміло тільки в залі, але на каналі запевнили, що сидіти в стерео-окулярах глядачам не доведеться.

Артем Гордєєв у ролі Мюнхгаузена

"За допомогою спеціального обладнання ми створимо в залі неймовірний світ кожного з головних героїв", - розповів режисер шоу, хореограф Костянтин Томільченко.

"Прямо на очах у глядачів будуть йти дощ, літати метелики, розпускатися квіти, навіть падати смажені качки! А танцюристи виконають свої па не тільки на сцені, але й у повітрі", - заінтригував він.

У проекті задіяли вже знайомих глядачам СТБ учасників шоу "Танцюють всі". Усього на сцену вийдуть більше 30 танцюристів. Шоу йтиме в грудні-січні, квитки - від 100 до 500 гривень.

За матеріалами "Сегодня", фото з сайтів "Сегодня" та СТБ