Американський суд: Гаррі Поттер – не плагіат

— 7 січня 2011, 13:17

Суддя Шира Шейндлін заявила на слуханні, що Ролінг не копіювала ідеї й образи, створені Джейкобсом, і не використовувала їх у своїх книгах.

"Зовсім очевидно, що роботи Джейкобса та Ролінг абсолютно різні як за своїм змістом, так і за стилем викладу, і в кінцевому рахунку повинні викликати в читачів різні емоції", - йдеться у 49-сторінковій постанові суду.

[L]

Представники Scholastic висловили задоволення рішенням суду і назвали позов спадкоємців Едріана Джейкобса до видавництва необґрунтованим, а його зміст - абсурдним. Як самі позивачі відреагували на рішення суду, не уточнюється.

Спадкоємці Джейкобса звернулися до американського суду з позовом про плагіат у 2010 році. У документі зазначалося, що при роботі над романами про Гаррі Поттера Джоан Ролінг використовувала елементи сюжету книги Джейкобса "Пригоди чаклуна Віллі", що була опублікована в 1987 році.

Раніше з аналогічним позовом спадкоємці письменника звернулися до лондонського суду.

Джоан Ролінг написала сім романів про чарівника Гаррі Поттера. Книги були перекладені більш ніж 60 мовами і незмінно ставали бестселерами в усіх країнах, де були видані. В усьому світі було продано більше 400 мільйонів екземплярів книг про Гаррі Поттера.

Лента.ру за матеріалами Agence France-Presse

Реклама:

Головне сьогодні