Рейтинг найбільш високооплачуваних діячів Голлівуду

За підрахунками видання Vanity Fair, у 2010-му році найбільше грошей поклали до своїх кишень саме представники сильної статі - у першій десятці "Топ-40" фігурують лише чоловічі імена.

Слід зазначити, що під час складання рейтингу враховувалися виключно прибутки зірок, режисерів та продюсерів, безпосередньо пов'язані зі стрічками. Наприклад, до суми, заробленої торік актрисою Дженніфер Аністон, не додали її прибутку від зйомок у рекламі SmartWater, пише Vanity Fair.

Отже, найвища позиція в "топ-40" за 2010-й рік належить режисерові Джеймсу Камерону. Заробітком у 257 мільйонів доларів він значною мірою завдячує своєму фільмові "Аватар", який, одначе, не приніс йому бажаного "режисерського" "Оскара".

До слова, за версією актриси Сігурні Вівер, яка зіграла в цій стрічці, єдиною причиною такого рішення Американської кіноакадемії стала відсутність у Камерона грудей, писало видання The Showbiz Spy.

Джеймс Камерон

Нагадаємо, золоту статуетку того року одержала колишня дружина режисера Кетрін Бігелоу за свій фільм "Володар бурі".

Що ж до "Аватару", то в світовому прокаті ця стрічка зібрала 1,95 мільярдів доларів. Лише ліцензії на створення тематичних іграшок принесли Камерону 5 мільйонів.

На другу сходинку із минулорічної 21-ї піднявся актор Джонні Депп, заробивши 100 мільйонів доларів.

Роль навіженого Капелюшника у стрічці "Аліса в Дивокраї" принесла йому 40 мільйонів. За стрічки "Пірати Карибського моря: На дивних берегах" і "Турист" зірці заплатили відповідно 35 та 20 мільйонів.

Джонні Депп

На третьому місці перебуває режисер Стівен Спілберг. За минулий рік він заробив 80 мільйонів доларів, значну частину цих грошей - завдяки відкриттю тематичних парків "Universal Studios".

Стівен Спілберг

Четверте місце займає режисер "Початку" Крістофер Нолан. Цей фільм приніс йому 69 мільйонів, тоді ж як увесь заробіток за минулий рік склав 71,5 мільйонів доларів.

Крістофер Нолан

Непоганий прибуток від цього фільму одержав і актор Леонардо ДіКапріо, який зіграв головного героя Домініка Кобба. Загалом 2010-й рік приніс йому 62 мільйони доларів та, відповідно, п'яте місце в рейтингу.

Шосте місце належить режисеру "Аліси в Дивокраї" Тіму Бертону (53 мільйони).

Тім Бертон

Сьому ж сходинку посідає актор та режисер Адам Сендлер (50 мільйонів).

Адам Сендлер

Прибуток у 34 мільйони та восьму сходинку має режисер та продюсер фільмі "Похмілля у Вегасі" Тодд Філліпс. До слова, продовження цієї комедії стало акторським дебютом для колишнього президента США Білла Клінтона. Глядачі побачать 64-річного політика в невеличкій ролі - камео, повідомляло видання People.

Тодд Філліпс

Дев'яте місце, випередивши своїх колег за фільмами "Сутінки", посідає 18-річний Тейлор Лотнер. Завоювавши неабияку популярність завдяки ролі вовка-перевертня, безнадійно закоханого в головну героїню, молодий актор заробив торік 33,5 мільйонів доларів.

Тейлор Лотнер

Завершує десятку зірка "Шерлока Холмса" Роберт Дауні-молодший із заробітком у 31,5 мільйонів.

Із одинадцятого по п'ятнадцяте місце одержали: актор та продюсер Віл Сміт, продюсер стрічки "Аліса в Дивокраї" Джо Рот, зірка "Сутінків" Крістен Стюарт, продюсер Джеррі Брукхаймер та юний "вампір" Роберт Паттінсон.

Шістнадцяте місце розділили між собою продюсери фільму жахів "Паранормальні явища" Джейсон Блум та Орен Пелі, за ними йдуть режисер Тайлер Перрі, акторка Дженніфер Аністон, режисер, актор та продюсер "Залізної людини" Джон Фавро. Завершує двадцятку актор Ніколас Кейдж.

У "топ-40" увійшли такі актори як Анджеліна Джолі (21-е місце), Сандра Баллок (22) та Оуен Вілсон (26), комік Бен Стіллер (30), режисер Мартін Скорсезе (32), Том Круз (35), Різ Візерспун (36) та "поліцейський із Беверлі-Хіллз" - актор Едді Мерфі.

Фото АР, Reuters

Реклама:

Головне сьогодні