Модельєра Джона Гальяно вигнали з Christian Dior "одіозну поведінку"

— 1 березня 2011, 19:49

Модельєра Джона Гальяно звільнили з посади креативного директора французького будинку моди Christian Dior.

Керівництво прийняло таке рішення після оприлюднення відео із антисемітськими висловлюваннями 50-річного дизайнера, пише Forbes із посиланням на Associated Press.

"Сьогодні, через особливо одіозний характер поведінки та слів Джона Гальяно у відео, оприлюдненому в понеділок, дім "Christian Dior" вирішив негайно звільнити його та розпочав процедуру звільнення", - говориться в зверненні модного будинку.

"Я цілком засуджую висловлювання Джона Гальяно, які перебувають у цілковитому протиріччі зі споконвічними основними принципами Christian Dior, - сказав його очільник Сідней Толедано, повідомляє британське видання Vogue.

Усе почалося з того, що в четвер Гальяно був заарештований за підозрою в нападі на двох відвідувачів паризького кафе Le Perle - Джеральдіну Блох та Філіпа Віргітті.

Як стверджують постраждалі, дизайнер дозволив собі відпускати на їхню адресу образи антисемітського характеру. Зокрема, Гальяно назвав жінку "брудною єврейською пикою".

Злощасне відео з одкровеннями дизайнера, щедро присмаченими лайкою, було знято на мобільний телефон після інциденту, в тому-таки кафе. В понеділок його оприлюднило видання The Sun.

"Такі люди як ви, були б мертві. Ваші матері, ваші пращури, усі були б, в біса, потруєні газом. Я люблю Гітлера", - сповіщає сусідів Гальяно.

Вочевидь, на остаточне рішення керівництва Christian Dior, яке спершу тимчасово відсторонило модельєра від роботи, вплинув також факт заяви оскароносної актриси Наталі Портман.

Обурена зірка, яка є лицем парфумів Miss Dior Cherie, оголосила, що більше "не матиме жодного відношення до пана Гальяно".

У п'ятницю будинок моди Christian Dior має представити свою колекцію прет-а-порте сезону осінь-зима 2011-2012 в рамках Паризького тижня моди. Джон Гальяно вперше за останні 15 років не братиме участі в показі.

Реклама:

Головне сьогодні