Берлусконі "продав" Колізей

— 5 квітня 2011, 16:07

Уряд Італії на чолі з Сільвіо Берлусконі передав римський Колізей в оренду приватному підприємцю, власнику взуттєвої марки Tod's Дієго делла Валле.

Голова модного бренду отримав право на проведення реконструкції світового пам'ятки культури, пише Газета.ру з посиланням на Corriere della Sera.

Угода з владою Італії, підписану строком на 15 років, передбачає, що делла Валле виступить спонсором реконструкції і вкладе в неї 25 мільйонів євро.

За оцінками міністерства культури Італії, ремонт Колізею має зайняти не більше двох-трьох років. Група Tod's, яка буде оплачувати всі витрати, необхідні для поновлення історичної пам'ятки, має намір приступити до реконструкції вже в другій половині 2011-го року.

Підписаний Дієго делла Валле і владою країни контракт викликав палке обговорення в італійських ЗМІ.

Незважаючи на те, що сам бізнесмен неодноразово заявляв про те, що не розглядає відновлення Колізею "як спосіб заробити", за умовами угоди глава Tod's отримає низку ексклюзивних переваг в обмін на свої багатомільйонні інвестиції.

Так, як зазначає газета, Рим надав делла Валле унікальне право на використання зображення Колізею в комерційних цілях; крім цього, підприємець зареєструє новий товарний знак - "Друзі Колізею" (Amici del Colosseo) - на і зможе розміщувати логотип Tod's на входах до амфітеатру.

Рішення влади надати подібні права бізнесменові, тісно пов'язаному з Сільвіо Берлусконі, стало причиною невдоволення італійської профспілки UIL, який подав скаргу в прокуратуру Риму. У профспілці вважають, що операція з передачі Колізею делла Валле порушує закон, тому що відповідно до конституції Італії, Колізей може належати тільки державі.

Реклама:

Головне сьогодні