Берлусконі "продав" Колізей

— 5 квітня 2011, 16:07

Уряд Італії на чолі з Сільвіо Берлусконі передав римський Колізей в оренду приватному підприємцю, власнику взуттєвої марки Tod's Дієго делла Валле.

Голова модного бренду отримав право на проведення реконструкції світового пам'ятки культури, пише Газета.ру з посиланням на Corriere della Sera.

Угода з владою Італії, підписану строком на 15 років, передбачає, що делла Валле виступить спонсором реконструкції і вкладе в неї 25 мільйонів євро.

За оцінками міністерства культури Італії, ремонт Колізею має зайняти не більше двох-трьох років. Група Tod's, яка буде оплачувати всі витрати, необхідні для поновлення історичної пам'ятки, має намір приступити до реконструкції вже в другій половині 2011-го року.

Підписаний Дієго делла Валле і владою країни контракт викликав палке обговорення в італійських ЗМІ.

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на те, що сам бізнесмен неодноразово заявляв про те, що не розглядає відновлення Колізею "як спосіб заробити", за умовами угоди глава Tod's отримає низку ексклюзивних переваг в обмін на свої багатомільйонні інвестиції.

Так, як зазначає газета, Рим надав делла Валле унікальне право на використання зображення Колізею в комерційних цілях; крім цього, підприємець зареєструє новий товарний знак - "Друзі Колізею" (Amici del Colosseo) - на і зможе розміщувати логотип Tod's на входах до амфітеатру.

Рішення влади надати подібні права бізнесменові, тісно пов'язаному з Сільвіо Берлусконі, стало причиною невдоволення італійської профспілки UIL, який подав скаргу в прокуратуру Риму. У профспілці вважають, що операція з передачі Колізею делла Валле порушує закон, тому що відповідно до конституції Італії, Колізей може належати тільки державі.

Реклама:

Головне сьогодні