Марина Врода планує зняти повнометражний фільм: "Я не вважаю, що я себе реалізувала"

— 1 червня 2011, 23:03

Стрічку вже купив французький телеканал Canal+.

Про це розповіла сама Марина Врода на першій прес-конференції у Києві після повернення з Кан.

"Є багато фестифалів, які звернулися до нас і хочуть бачити цей фільм. Зокрема, ми маємо вже запрошення на фестиваль у Мельбурні", - зазначила також продюсер фільму Флоранс Келлер.

Чи вийде фільм в український прокат, поки невідомо. Як мінімум, стрічку покажуть на кінофестивалі "Молодість".

Сама ж режисерка та її продюсер кажуть, що відкриті для українських прокатників: "Ми чекаємо пропозицій і від українського телебачення".

На традиційне питання "про що фільм" Врода відповідає туманно, рубленими фразами:

"Хтось говорить про поезію, а хтось - про соціальне кіно. Не знаю, можливо, там все разом", "З одного боку "Крос - це біг, а з іншого - це обов'язок бігти... це також означає, що ти маєш щось перетнути", "У російській пресі з'явився переклад "Крос" як "Хрест". Це теж добре, бо це все про одне. Тут і хрест є".

На ще більш традиційне питання про допомогу у фінансуванні фільму з боку держави Врода відповіла більш відверто:

"У мене не було бажання йти в Міністерство культури. Жодних претензій не було, просто я наперед вирішила, що я хочу сама продюсувати фільм, або запропонувати це реальним людям".

"Під час навчання в інституті система, за якою працювало і працює Міністерство культури, мені, м'яко кажучи, здавалася неприйнятною. У мене були складні стосунки з учбовою кіностудією, і зараз усі їх мають... Тому я просто вирішила: мені потрібна камера, я зробила список. Ми з Флоранс поговорили і вирішили, що ми можемо це зробити разом", - продовжила вона.

"Робити кіно потрібно з людьми, які тебе розуміють. Я не можу доводити, чому мені потрібен саме цей кадр, скажімо, чому трамвай напочатку їде так довго", - додала режисерка.

Говорячи про свої плани на майбутнє, Врода обмовилася, що пише сценарій повнометражного фільму, проте спершу має намір відзняти документальний, на який "не потрібно багато коштів і часу".

"Це та схема, за якою працюють багато режисерів: поки готується період для зйомки повнометражного кіно, можна робити якісь невеличкі речі. Знімати постійно хочеться, тим більше у нас є такий матеріал", - каже вона.

Врода каже, що після успіху у Канах робитиме те саме, що і раніше - писатиме сценарії і намагатиметься їх втілити у життя.

"Я не вважаю, що я себе реалізувала", - заявила вона.

Реклама:

Головне сьогодні