Шапіро вчить знімати перший фільм

— 9 червня 2011, 17:35

Вітчизняний кінорежисер Олександр Шапіро 24-го травня розпочав творчий проект для молодих режисерів. Семінар передбачає 8-денне навчання протягом одного місяця.

"Ідея цього семінару зводиться до того, щоб заземлити в 20 повнометражних фільмів. Тобто, зробити більше, ніж уся країна за останні 20 років. Я підібрав групу, і кожен раз, коли мова буде йти про конкретний продукт, мова буде йти про реальний зміст", - розповів Шапіро в інтерв'ю kino-teatr.ua.

За словами режисера, завдання семінару - "подолати комплекс досконалості кіно: не шукати міллардних бюджетів та хитромудрості".

"Межі Україні занадто розмиті зараз, а у мистецтва в принципі немає меж. Все, що зараз відбувається в кіно - нудно. Навіть те, що Голлівуд намагається зараз виховати в глядачах мейнстрімом - нудно", - зауважив Шапіро.

Загалом у режисера чимало планів щодо кіносемінару.

"Я хочу зробити велику Канську фішку. Можливо, в рамках конкурсної програми. Можливо, це навіть буде краще, ніж все зроблене кінематографом досі. Я не хочу бути самовпевненим, але цілком можу припускати, що такий експериментального формат буде цікавий світу", - пояснив він.

Олександр Шапіро також має своє бачення хорошого режисера.

"Він повинен бути чимось більшим, ніж режисер - бути філософом, коли для тебе режисура - це стартовий майданчик для світу дослідження. Це той, що звільнений від мук творчості, від подрочування на ідеальний результат, ідеальну форму. Не можна щось називати поганим, тому що відразу вловлюєш у собі кризу особистості", - зауважив режисер.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні