Мультсеріал під загрозою: "Сімпсонам" зменшать гонорари або закриють

— 5 жовтня 2011, 13:40

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Daily Beast.

"Протягом 23 сезонів "Сімпсони" зберігають таку ж яскраву креативність, як і завжди, і їх люблять мільйони (глядачів) по всьому світі. Ми сподіваємось, що цей дивовижний серіал зможе та буде продовжуватися, але ми не маємо змоги створювати наступні сезони за умов нинішньої фінансової моделі", - говориться в заяві 20th Century Fox Television, яка належить News Corp.

"Ми сповнені надій на те, що нам удасться досягти згоди з акторами озвучування, яка дозволить "Сімпсонам" продовжувати розважати глядачів оригінальними епізодами ще багато років", - заявляють творці мультсеріалу.

Звернення 20th Century Fox стало своєрідною відповіддю на нещодавні публікації про те, що студія має намір на 45% зменшити гонорари акторів, чиїми голосами говорять персонажі мультфільму.

Зокрема йдеться про Дена Касталланету, який озвучує Гомера Сімпсона, Джулі Кавнер, яка говорить за Мардж, Ненсі Картрайт (Барт), Ярдлі Сміт (Ліса), Хенка Азарію (Мо) та Гаррі Шірера (містер Бернс та Нед Фландерс).

Подейкують, якщо актори не пристануть на нові умови, серіал можуть закрити.

Як повідомив анонімний інформатор Daily Beast, актори, зі свого боку, запропонували компромісне рішення – їхні гонорари зменшують на 30%, а натомість їм дістається частка від прибутків шоу.

[L]Зі слів джерел, це питання конче має бути залагоджене до грудня 2011-го року.

Слід зазначити, що це вже не перша битва за гроші між акторським складом та 20th Century Fox, пише The Hollywood Reporter .

Уперше замінити акторів творці погрожували ще в 1990-х роках, однак тоді рішення все ж знайшлося. Гонорар акторів за кожен епізод почав складати близько 125 тисяч доларів.

Удруге "Сімпсони" забажали підвищення своєї зарплатні у 2004-му, та знов здобули перемогу. У 2008-му, після місяців перемовин, через які "запізнився" 20-й сезон серіалу, студія уклала чотирирічний контракт. За ним актори, які озвучують головних персонажів, наразі отримують близько 400 тисяч доларів за епізод, що становить приблизно 8 мільйонів доларів за сезон.

Як відомо, "Сімпсонів" дивляться в 100 країнах, вони перекладені 50-ма мовами та мають власну зірку на Голлівудській алеї слави.

Реклама:

Головне сьогодні