Львів отримав гроші з Європи на стару частину міста

— 23 листопада 2011, 11:55

Про це заявив заступник міського голови Львова Василь Косів, повідомляє Радіо Свобода. Відтак Львів став першим українським містом, де західні та українські експерти розробили інтегровану концепцію розвитку старої частини.

Мова йде і про збереження історико-архітектурної спадщини, поліпшення громадського простору та транспортної ситуації у Львові, технічної інфраструктури, соціального стану, а також сприяння щодо розвитку ремесел, торгівлі та у наданні послуг.

"Спустившись під землю в одному місці на краю середмістя, можна пройти під землею протягом півгодини і вийти на іншому краю середмістя. Такі туристичні маршрути є дуже популярні в Європі. Підземелля може використовуватись і як виставкові зали, а також у них можна побачити зразки львівської готики, якої на поверхні вже немає, а в підвалах ще збереглась", – наголошує Василь Косів.

Деякі проекти вже реалізують – прокладають велодоріжки, протягом усього наступного року реставруватимуть будинки, що в аварійному стані. Встановлюють так звані вуличні меблі, а ще через два роки можна буде здійснити екскурсію підземеллями Львова від Преображенської Церкви.

У центрі Львова налічується понад 2700 історичних будівель. Більша частина перебуває у поганому стані. Через проведення неправильних будівельних робіт ще частина пам’яток перебуває під загрозою руйнування.

Незважаючи на культурну цінність, оздоби фасадів руйнуються і стають небезпечними для перехожих. Відтак збереження унікальної центральної частини міста залежить від фахової реставрації і розуміння львів’ян.

Реклама:

Головне сьогодні