На фресці Джотто реставратори помітили зображення диявола. Фото

— 7 листопада 2011, 11:15

Як розповів керівник групи реставраторів Серджіо Фузетті (Sergio Fusetti), зображення диявола було виявлено на одній з фресок на стелі базиліки, що зображують життєпис святого Франциска Ассизького, повідомляє Lenta.ru із посиланням на Reuters.

Якщо дивитися на фреску номер 20 знизу, повідомив Фуссеті, диявола, зображеного серед хмар, практично невидно, проте якщо придивитися, то видно його "профіль з гачкуватим носом, ріжки і посмішку".

Реставратор припустив, що Джотто "хотів трохи пожартувати", при цьому художник зробив так, що диявол ледь помітний. Фуссеті також не виключив, що дияволу на фресці Джотто міг надати риси когось зі своїх знайомих.

Базиліка святого Франциска в Ассізі, де зберігаються мощі святого, була побудована в XII столітті. Церкву прикрашають 28 фресок, написаних Джотто і його учнями. Базиліка, внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в 1997 році постраждала в результаті землетрусу. Після землетрусу, фрескам, включаючи ту, де було виявлено зображення диявола, потрібна була реставрація.

Реклама:

Головне сьогодні