Чічкан у центрі Пінчука показує "задній прохід". Фото

— 7 грудня 2011, 15:16

Спеціально створений для PinchukArtCentre проект являє собою 12-метрову картину, присвячену логотипу арт-центру, що була створена Іллею Чічканом у співпраці з графіті-художником Psyfox, а також інтерактивну пейнтбол-інсталяцію.

Говорячи про проект, Ілля Чічкан зауважив: "Біля джерел телебачення був цікавий і доволі психо-травматичний жанр "Театральні телепостановки". Ось і мені в цьому проекті хотілося б звернути стіни музеїв ззовні всередину і створити ситуацію, в якій, звісно, глядач буде актором серед декорацій ... Або ж 25-м кадром".

Ілля Чічкан може вважатись одним із яскравих представників мистецького руху Нова Хвиля, заснованого на початку 1990-х, і є одним з художників, які найчастіше виставляються за межами України. Працює в жанрі живопису, відео, інсталяції, фотографії. Його роботи були представлені PinchukArtCentre на 53-й Венеціанській бієнале в 2009 році.

Чічкан брав участь в багатьох групових та індивідуальних виставках, серед яких: "INDIPENDENS", Мистецький Арсенал (Київ, 2011); "MONKEYWOOD", галерея "Колекція" (Київ, 2011), "Українське мистецтво на переломі", Пермський музей сучасного мистецтва (Росія, 2010); "Сексуальність і трансцендентність", PinchukArtCentre (Київ, 2010); "Степи мрійників", Український павільйон, Palazzo Papadopoly, 53-а Венеціанська бієнале (Італія, 2009); Reflection, PinchukArtCentre (Київ, 2007); Manifesta 5, Сан-Себастьян (Іспанія, 2004), Міжнародна бієнале в Сан-Паоло (Бразилія, 1996). www.chichkan.com

Ilya Psyfox - київський андеграундний постграффіті-художник. Народився в 1988 році в Східній Європі. Переїхав на початку 1990-х років до Києва. З 1999 захопився графіті-культурою, псевдонім psyfox виник спочатку як субкультурний гетто леттерінг "fox", пізніше додався префікс "psy" грецька "Ψ" (пси) як цитата до психіки, психоаналізу і шизофренії.

Серед виставок, у яких Psyfox брав участь: "Задній прохід до музею", спільно з Іллею Чічканом; ART KYIV contemporary 2011 р.; COSMOSCOW участь в арт-ярмарку, спільно з Іллею Чічканом (2010), "Вибачте за тимчасові незручності", "Вчимо поганому", спільно з Костянтином Реуновим," Karas Gallery "(2010); MASS MEDIA ART STATION, спільно з Костянтином Реуновим (2010).

Фотографії надані PinchukArtCentre © 2011. Фотограф: Сергій Іллін

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні