Визначено переможця конкурсу за найгірший опис сексу

— 8 грудня 2011, 15:31

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на BBC News. Письменник удостоївся нагороди за сцену сексуального характеру зі своєї останньої книжки "Цар Ед" (Ed King), сучасної версії оповіді про царя Едіпа.

Найневдалішою була визнана та сцена, де описується, як мати займається сексом з сином. Дізнавшись про отримання премії, Гатерсен заявив, що Едіп "практично винайшов поганий секс".

"Тому я анітрохи не здивований", – зазначив автор.

Гатерсен не був присутній на церемонії вручення премії, яка проходила в Лондоні увечері 6 грудня. Замість письменника нагороду отримали його видавці.

У короткий список Bad Sex in Fiction Award в цьому році потрапилил і більш відомі письменники: Стівен Кінг із романом "11.22.63", а також Харукі Муракамі з твором "1Q84".

Всього у фінал вийшли 12 авторів; імена всіх фіналістів опубліковані на сайті журналу Literary Review, який і заснував премію Bad Sex in Fiction Award. У 2011 році вона вручалася дев'ятнадцятий раз.

Девід Гатерсен насамперед відомий як автор бестселера "Сніг лягає на кедри" (Snow Falling on Cedars), написаного в 1994 році. За цим твором в 1999 році був знятий фільм за участю Сема Шепарда і Ітана Хоука ("Засніжені кедри").

"Король Ед" – п'ятий роман Гатерсена, в якому дія розгортається в кінці XX століття в Сіетлі. Сюжет будується навколо хлопчика, якого віддають на усиновлення. Виростаючи, він стає наймогутнішою людиною в світі; вбиває батька і вступає в любовний зв'язок зі своєю матір'ю.

Реклама:

Головне сьогодні