Художник за допомогою рота малює надзвичайні картини. Фото

— 2 лютого 2012, 17:37

Митець каже, що малює ротом, відколи себе пам’ятає.

Про це пише The Sun.

"Люди завжди говорять мені, що їм здається, що в мене пішли роки на те, щоб навчитися малювати ротом, але для мене тримати пензля в роті – так само як для вас тримати рукою ложку", - запевняє Чемберз.

"Від початку я використовував мій рот для того, щоб тримати олівець. Мені це не здавалося складним, бо я не знав нічого іншого… Що мене, як дитину, засмучувало, так це те, що часто мені не вдавалося досягти бажаного результату, коли я пробував малювати. У гніві я кидав олівця, але моя мати змушувала мене продовжувати", - згдує художник.

Від народження Стів страждає на артрогрипоз. Лікарі попередили батьків, що він ніколи не зможе рухати руками та, можливо, навіть ходити.

Любов до мистецтва малому Стівові прищепив його дідусь, який також малював. У 18 хлопець вступив до мистецького коледжу.

У 1980-му Чемберз став членом MFPA, після того, як медсестра, що піклувалася про нього, звернула увагу на його безсумнівний талант. Нині в організації зареєстровані більше 800 художників з обмеженими можливостями.

Стів мешкає в британському графстві Норфолк. Він щасливо одружений вже 22 роки та має чотирьох дітей.

Реклама:

Головне сьогодні