Тест

Сини "бітлів" хочуть створити знову The Beatles

Син Пола Маккартні Джеймс готовий сформувати групу з синів учасників The Beatles. За його словами, цю ідею спадкоємці "Бітлів" вже обговорювали, але до єдиної думки поки не прийшли.

Однозначно "за" висловився лише сам Джеймс, пише Газета.ру.

Двоє інших потенційних учасників Beatles-2 - Шон Леннон і Дхані Харрісон - підтримали ініціативу Джеймса Маккартні. А от син Рінго Старра Зак Старкі виявився не схильний до ностальгії.

"Як я зрозумів, це не те, чим хотів би зайнятися Зак", - сказав Джеймс. Він додав, що розраховує залучити до групи другого сина Старра – Джейсона Старкі.

Джеймс запевнив, що надія на те, щоб зібрати такий склад, залишається. "Так, звісно, треба сподіватися. Я не знаю, чи зробимо ми це, залишається тільки чекати. Сподіватися на бога, на природу. Так що, можливо", - сказав він.

Зліва направо: Джеймс МакКартні, Шон Леннон і Дхані Харрісон. Фото Reuters/Wikimedia Commons/Associated Press

Група розпалася в 1970-му, потім музиканти займалися сольними проектами, а єдина спроба відновити The Beatles була у 1979 році.

Тоді Пол Маккартні, укладаючи контракт з компанією CBS Records, пообіцяв, що зможе зіграти разом з іншими учасниками групи; вартість возз'єднання тоді оцінювалася в $10,8 млн.

Але в 1980-м загинув Джон Леннон, і всі розмови про таку можливість припинилися.

У 2001 році помер Джордж Харрісон, ну а останні чутки про хоча б часткове "возз'єднання" The Beatles відносяться до кінця минулого року: ЗМІ повідомляли про те, що Рінго Старр і Пол Маккартні виступлять на концерті в честь літньої Олімпіади в Лондоні 2012 року і в цьому концерті візьмуть участь діти Леннона і Харрісона.

Сини учасників групи також стали музикантами. Джуліан і Шон Леннон випустили кілька альбомів, Дхані Харрісон прославився тим, що разом з Джефом Лінном закінчив роботу над посмертним альбом Джорджа "Brainwashed", але працював і як самостійний артист.

Зак Старкі не хоче відновлення The Beatles. Фото listal.com

Сини Старра за прикладом батька стали барабанщиками - наприклад, Зак з середини 1990-х грає з групою The Who. Джеймс Маккартні за освітою архітектор, але це не завадило йому допомагати батькові в записі альбомів ("Flaming Pie" і "Driving Rain") і випускати власні платівки - Пол Маккартні був співпродюсером записів сина.

Всім їм до слави батьків, звісно, далеко, але певна вага в музичному середовищі у них є.

В інтерв'ю Джеймс зізнався, що прізвище Маккартні допомагало йому в музичному бізнесі.

"Я завжди мріяв про те, щоб бути кращим The Beatles, але я не впевнений, що в мене виходить. Як би там не було, я хотів би хоча б зрівнятися з The Beatles, але навіть це непосильне завдання ", - додав він.