Vogue не буде співпрацювати з дуже худими моделями

— 3 травня 2012, 19:14

Про це заявили представники видання журналу в мюнхенському видавничому домі Conde Nast Publications, повідомляють Вести з посиланням на ИТАР-ТАСС.

"Наша редакція переконана, що краса та здоров'я - нерозривне ціле. Ми, як один з найбільш впливових джерел в світі моди, вважаємо, що в нашої відповідальності підняти тему нездорової худорлявості", - цитує заяву представників модного журналу ИТАР-ТАСС.

Відтепер журнал буде працювати тільки з моделями, чия фігура відповідає вимогам "здорової краси".

Нововведення вступить в силу в усіх країнах з липневого номера журналу Vogue. Винятком стане тільки Японія. У цій країні худі моделі пропадуть з обкладинки і сторінок журналу на місяць пізніше.

Vogue – журнал про моду, видається з 1892 року. З 1988 року головним редактором журналу працює Анна Вінтур. Вона намагається максимально розширити аудиторію журналу, зробивши акцент на тому, що мода доступна для всіх, а не тільки для обраних.

На обкладинці першого номера журналу, випущеного під її керівництвом, була фотографія моделі в повний зріст (більшість попередників Вінтур поміщали на обкладинку лише обличчя моделі) в потертих джинсах і в куртці Christian Lacroix, розшитій дорогоцінними каменями.

Журнал виходить у 18 країнах, включаючи Росію, Корею, Китай, Тайвань, Бразилію (українського Vogue поки що нема).

Соціальна реклама по боротьбі з анорексією

У 2012 році журнал підключився до боротьби з анорексією. Анорексія - відмова від прийому їжі при збереженні апетиту під впливом психопатологічних розладів. Зокрема, жінки, які страждають на анорексію, пояснюють свою відмову від їжі прагненням схуднути і стати красивішими і кращими.

У цитаделі світової моди – Франції пропаганда нездорової худорлявості вже поза законом. Ізраїль також вирішив змінити стандарти краси законодавчо. Парламент країни в березні 2012 року заборонив зніматися в рекламі і брати участь в модних показах моделям з заниженою масою тіла.

На думку депутатів, виснажені манекенниці на подіумах – це не тільки не привабливо, але й небезпечно для суспільства.

Реклама:

Головне сьогодні