Британці пожертвували на картину Едуарда Мане 6 млн. фунтів

— 8 травня 2012, 11:16

HLF зробив найбільше пожертвування в рамках кампанії зі збору коштів, необхідних для того, щоб викупити цей витвір мистецтва для Великої Британії, пише Lenta.ru.

У грудні 2011-го року британський уряд наклав тимчасову заборону на вивезення полотна, яке за 28 мільйонів фунтів придбав іноземець. Її було введено до лютого 2012 року, а пізніше продовжено до серпня.

Зобов'язання зі збору коштів взяв на себе Музей Ашмола, який до серпня мав знайти суму в обсязі 7,83 мільйона фунтів стерлінгів. Значну знижку було зроблено з огляду на те, що картина стане частиною колекції відомого державного зібрання.

Свої пожертви зробили благодійний Художній фонд (750 тисяч фунтів) і приватні особи (200 тисяч). Музею необхідно знайти ще 908 тисяч.

На полотні "Портрет мадемуазель Клаус" зображено скрипальку Фанні Клаус, що сидить на балконі. Картина була написана в 1868 році і лише раз виставлялася на публіці - в 1984 році в Лондонській Національній галереї проходила виставка, присвячена сторіччю з дня смерті Мане.

Реклама:

Головне сьогодні