Літературна "Країна мрій": політ нормальний. Фото

"Країна мрій" вкотре відбулася. 22 і 23 червня в Києві аборигени та гості столиці могли купити собі hand made і послухати музику. Помріяти протягом двох днів коштувало 80 гривень.

Після того, як Олег Скрипка виступив із підтримкою "Партії регіонів" і особисто Олександра Попова, у соціальних мережах писали про наміри бойкотувати фестиваль.

Я не знаю, чи цей бойкот таки став реальністю. Але людей на фесті було несподівано мало. Ввечері музика ніби приваблювала більше слухачів. Та протягом дня відвідувачі переважно залишалися в межах безкоштовної зони.

Субота, післяобідній час. Фото Дмитра Ларіна

Саме на безкоштовній території розташувалися майданчики Літературної "Країни мрій". Як пояснили в одному з виступів організатори брати Капранови, це рішення було принциповим.

На безкоштовній території розташувалися майданчики Літературної "Країни мрій". Фото Дмитра Ларіна

Традиційна "Літературна кухня" пропонувала програму приготування "каші з сокири". Письменники ділилися кашею та життєвими історіями з усіма охочими. Кулінарами стали Міла Іванцова, Дара Корній, Лана Світанкова, Олексій Бик та інші.

Сергій Пантюк варить кашу. Фото автора

Вхід у дворик музею Івана Гончара прикрашало дивовижної краси дерево з ляльками:

Сцена "Курінь" традиційно стала своєрідним вільним мікрофоном. Саме тут виступали молоді і не дуже літературні угруповання – літклуб "Маруся", об’єднання "Севама" та інші.

Так само звично виглядав майданчик "Майстер-кляса". Він щороку збирає чимало дітей і батьків.

Маленька відвідувачка вчиться гончарству.

Одним із небагатьох відкриттів програми став перформенс від сестер Гаєвих. Художниці з Дніпропетровська влаштували сеанс малювання в 4 руки. До процесу запросили всіх охочих перехожих.

У результаті ну дуже колективної творчості народилася картина

Картина сестер Гаєвих. Фото автора

Якісну програму запропонувала Велика літературна сцена.

Саме там вже втретє відбувся "Кобзарський слем". Цей концерт звично збирає чимало глядачів.

Тут є шанувальники зірки шоу "Україна має талант" Ярослава Джуся. А також ті, кому цікаво почути незвичне звучання кобзи чи її аналогів. Цього року лунали традиційні, рокові, електронні "клубні" варіації … і навіть кримсько-татарський семиструнний аналог від кобзаря Мустафи.

Марія Бурмака і Ярослав Джусь вручають нагороди переможцям кобзарського слему. Фото автора

Давні зірки Великої літературної сцени також виступили. Макс Паленко і Євген "Сталкер" влаштували своєрідне трубадурське змагання. Глядачі підспівували. Симптом хороший – тексти знають і люблять. Але не дуже – нового ніби і не звучало.

Здається, найбільшим успіхом Літературної Країни мрій став виступ Ореста Лютого з програмою "Лагідна українізація". Тексти пісень подекуди на межі, але людям подобається. Принаймні такий висновок легко зробити з огляду на масу слухачів.

Літературна сцена стала віддушиною для багатьох відвідувачів. От тільки "старожили" нічого нового для себе відкрити не змогли б.

Реклама:

Головне сьогодні