Найкращими на Московському міжнародному кінофестивалі стали "Покидьки"

— 2 липня 2012, 11:11

Дебютна повнометражна робота Крішнан розповідає про історію відносин самотнього алкоголіка, колишнього солдата з посттравматичним синдромом Френка і бездомної дівчини-підлітка Лінетт, пишуть РИА НОВОСТИ.

"Покидьки" - фільм про кризу особистості, соціальні проблеми суспільства і труднощі стосунків між людьми. Сама режисер зізналася, що зняти фільм їй допоміг власний життєвий досвід: до 1996 року вона працювала лікарем, а в 2004-2005 роках брала участь в роботах по ліквідації наслідків цунамі в Південно-Східній Азії, де на власні очі побачила, як "відразу люди втрачали все, що мали".

Фільм "Покидьки" на цьогорічному ММКФ був одним з нечисленних фільмів гостросоціального кіно.

Призом за найкращу чоловічу роль нагороджений британський актор Едді Марсон, що постав у "Покидьках" в образі абсолютно зневіреного в житті алкоголіка, який при цьому готовий надати допомогу людині, яка її потребує.

Інші головні призи - за найкращу жіночу роль і за режисуру - дісталися фільму Андрія Прошкіна "Орда", який розповідав легенду про митрополита Алексія, викликаному в Золоту орду, щоб вилікувати ханшу Тайдулу від раптової сліпоти.

Одна з найцікавіших нагород фестивалю - спецприз журі, який минулого року отримав фільм російського кінематографа "Шапіто-шоу", - цього разу дістався мексиканській картині "Термін придатності" дебютантки Кенії Маркес - чорна комедія, в якій один із героїв в прямому сенсі "втрачає голову".

Новий фільм Ренати Литвинової "Остання казка Рити", який викликав справжній ажіотаж не тільки на прем'єрі, а й на прес-показі, залишився без призів ММКФ.

Крім нагород "Основного конкурсу" Московський міжнародний кінофестиваль за традицією відзначає молодих режисерів - в рамках програми "Перспективи".

Нагороду отримав британський фільм "Руйнівники" Діктінни Худ.

Нагорода за найкращий документальний фільм дісталася шведсько-британській картині "У пошуках Шугармена" Маліка Бенджелулла про фолк-музиканта 70-х років, який так і не став зіркою.

34-й Московський міжнародний кінофестиваль проходив з 21 по 30 червня. У його рамках було показано більше тисячі фільмів, а відвідало фестиваль 60 000 глядачів. В основному конкурсі брало участь 17 картин з Великобританії, Болгарії, Польщі, Фінляндії, Росії та інших країн.

Реклама:

Головне сьогодні