Онлайн-трансляція зустрічі з художником і куратором Річардом Ґрейсоном

3 липня 2012 року о 19.00 у Мистецькому арсеналі у рамках Освітньої програми Першої київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012 відбулася зустріч з британським художником та куратором 13-ої Сіднейської бієнале Річардом Ґрейсоном.

Модератор зустрічі – арт-критикиня, головна редакторка журналу про сучасне мистецтво Korydor.in.ua Катерина Ботанова.

[L]На Arsenale 2012 Річард Ґрейсон представляє масштабну відеопроекцію The Golden Space City of God (New Cathedral), що поєднує у собі різноманітні передбачення про кінець світу.

Їхній текст перетворений на лібрето та покладений на музику: "Це щось на кшталт наукової фантастики сьогодення, наче "Месія" Генделя, однак що має у своїй основі дивне, неортодоксальне, нетрадиційне бачення про кінець світу". На зустрічі мова йшла про творчий доробок Річарда Ґрейсона та, зокрема, його кураторський досвід.

Довідка:

Річард Ґрейсон – художник, письменник, куратор. Живе та працює у Лондоні. Художньою практикою займається з 1979 року, є співзасновником Basement Group у місті Ньюкасл-апон-Тайн (1979-84), пізніше став частиною Projects UK. Був призначений директором Експериментальної мистецької фундації Adelaide (1992–98) та куратором 13-ої Сіднейської бієнале у 2002 році "(Світ може бути) фантастичним".

Катерина Ботанова – арт-критикиня і дослідниця сучасної культури. Директорка Фундації "Центр сучасного мистецтва" (Київ), головна редакторка онлайн-журналу про сучасне мистецтво Korydor.in.ua.

Реклама:

Головне сьогодні