Опубліковано невідоме оповідання Фіцджеральда

— 1 серпня 2012, 18:55

Невідоме оповідання автора "Великого Гетсбі" можна прочитати на сайті відомого журналу.

У назві обіграються два значення слова "light" - "вогник" і "світло", пише Лента.ру

Невелике оповідання про курців і священика була написане в 1936 році, тоді ж Фіцджеральд, для якого публікація розповідей у ​​журналах була важливим джерелом доходів, запропонував текст в The New Yorker, проте журнал відмовився його друкувати.

За даними The Huffington Post, в The New Yorker визнали, що розповідь зовсім не асоціюється з письменником.

Через більш ніж 75 років The New Yorker вирішив виправитися і скористався новою пропозицією. Рукопис оповідання був знайдений спадкоємцями письменника, які розбирали його папери, щоб згодом виставити їх на аукціон Sotheby's.

Цього року The New Yorker запропонував надрукувати оповідання фахівець з творчості Фіцджеральда, редактор Джеймс Вест (James West).

Головною героїнею розповіді Фіцджеральда є місіс Хенсон, 40-річна жінка, власниця фірми з продажу корсетів і поясів. Вона відправляється в робочу поїздку по декількох штатах США, де не вітається куріння, а місіс Хенсон любить іноді викурити сигаретку, щоб розслабитися під час напруженого робочого дня.

Пошуки місця для куріння приводять головну героїню в католицький собор.

Фіцджеральд, якому значний успіх приніс роман "По цей бік раю" (1920), після його виходу друкувався в багатьох газетах і журналах. The New Yorker, як повідомляється на сайті видання, в 1929-1937 роках опублікував три коротких гумористичних оповідання Френсіса Скотта Фіцджеральда і кілька віршів.

Реклама:

Головне сьогодні