У Лондоні показали "культ українського тіла"

У Лондоні відкрилася виставка Української фотографічної Альтернативи "CULT OF THE BODY".

На виставці представлено 50 знімків як добре відомих майстрів на кшталт Олександра Чекменева, Романа П'ятковки, Валерія і Наталі Черкашиних, так і новачків, пише "Комерсант-Україна"

Зібрав їх разом куратор з досвідом и фотограф з солідним стажем Михайло Педан.

За його словами, виставка представляє зміну та розмаїття поглядів на тіло на противагу індустрії атлетичного олімпійського культу "вище, сильніше, швидше".

Фото upha.info

Експозиція присвячена актуальній нині проблемі тілесності і злегка іронічно подає девіз "У здоровому тілі — здоровий дух".

Робота Василіси Незабаром і Юлії Дроздек

Іронія полягає в тому, що далеко не всі тіла на знімках прекрасні й досконалі, і навіть атлетичні фігури іноді викликають сміх.

По суті, "Культ тіла" — це невелике дослідження, присвячене стосункам людини із самим собою, відзначає видання.

Автор - Денис Кравець

Автори ніби закликають глядачів задуматися про те, що відбувається з тими, хто занадто турбується про свою мускулатуру, що робить із нами страх старіння, як примиритися із власною дійсною або уявною фізичною недосконалістю і чи можна взагалі звільнитися від тривог із приводу свого тіла.

Звичайно, відкриття виставки не випадково збіглося з початком Олімпійських ігор у Лондоні.

Робота Віти Буйвід

Педан стверджує, що, представляючи в якості ідеалу "накачаних хімією атлетів, багатомільярдна індустрія Олімпійських ігор спекулює на мрії" і служить тим же цілям, що й гламур. Зокрема, нав'язує суспільству фальшиві – які не мають нічого спільного з реальністю – зразки "красенів і красунь".

"Культ тіла", за задумом куратора, пропонує "нові ідеали й ідеї".

Усі фото kievreport.com

Реклама:

Головне сьогодні