Фільм про сексуальний потяг до Христа спричинив скандал

— 4 вересня 2012, 13:48

Про це він заявив у інтерв’ю американському журналу The Hollywood Reporter, повідомляє Інтерфакс.

"Мені немає за що вибачатися, навпаки – я задоволений. Якщо для когось сцена, показана в моєму фільмі, – табу, це ще не означає, що я не маю право цю сцену включати в свій фільм", – заявив Зайдль у вівторок.

Скандал навколо фільму австрійського режисера "Рай. Віра" розгорівся через три дні після показу фільму в конкурсі 69-го Венеціанського фестивалю. Католицька громадськість побачила блюзнірство в сцені, де героїня - релігійна фанатичка - мастурбує за допомогою розп'яття.

Італійський католицький активіст і адвокат П'єтро Гуерін подав до суду на Зайдля, виконавицю головної ролі актрису Марію Хофштеттер і керівництво Венеціанського фестивалю, заявивши, що фільм ображає почуття віруючих.

Ульріх Зайдль запевнив, що не прагнув нікого образити.

"Скандал – не самоціль. Сцена з мастурбацією виправдана, вона показує, як у героїні любов до Христа починає приймати екзальтовані форми, зокрема – форму сексуального потягу", - сказав режисер.

У Зайдля раніше вже були неприємності з християнськими активістами. У 2003 році група католиків Австрії подала на нього до суду за документальний фільм "Ісус, Ти знаєш" - режисер сховав камеру за вівтарем, яка знімала молитви, а потім змонтував з цього фільм.

Тоді скандал вдалося зам'яти.

Реклама:

Головне сьогодні