Альбом Gold гурту ABBA став найбільш продаваним у Британії

— 2 жовтня 2012, 16:55

Так, за даними Official Charts Company, яку цитує Бі-бі-сі, з 1992-го року гурт продав 4 мільйони примірників компакт-диска з альбомом Gold.

Співачка Адель з альбомом "21" - на другому місці (3,5 млн). Трохи відстає від неї гурт Oasis, що продав 3,4 млн. компакт-дисків (What's the Story) Morning Glory?.

Велику роль у збільшенні продажів зіграв успіх заснованого на хітах гурту мюзиклу "Mamma Mia!", а також однойменного фільму з Меріл Стріп і Пірсом Броснаном.

Аbba в 1974 році виграла конкурс Євробачення з піснею Waterloo, продала більше 200 млн. екземплярів своїх CD по всьому світу і продовжує продавати більше двох мільйонів записів на рік.

У нинішньому році відзначається тридцятиліття формату компакт-дисків - CD.І хоча британським любителям року, хіп-хоп, R&B, соул і танцювальної музики доводиться скачувати треки з інтернету, CD залишаються головним носієм для легкої музики (79,7%), блюзів (78,2%) та класичної музики (77,7 %).

Джефф Тейлор, виконавчий директор BPI - Британської асоціації виробників фонограм, що представляє інтереси музичної індустрії країни, - сказав: "Компакт-диски є великим кроком вперед з точки зору звукозаписних технологій, що стали одним з найуспішніших товарів в історії. Любителям музики подобається якість звуку, довговічність записів, швидкість доступу до треків і простота використання".

"Навіть через 30 років CD і раніше залишаються провідним форматом для альбомів на британському музичному ринку".

Реклама:

Головне сьогодні