Кулиняк обіцяє вирішити долю скандального призначення у середу

— 7 листопада 2012, 19:23

Про це заявив міністр культури Михайло Кулиняк на прес-конференції у середу.

Він також заявив, що зустрічався з працівниками музею, які протестують проти призначення керівником установи в.о.директора Тетяни Міронової.

"Я був (у музеї), а потім був мій заступник", - сказав міністр.

"Справа в тому, що ми паралельно отримали лист як від частини працівників Музею, так само ще листи. Тому я вирішив до Музейної ради провести перевірку наведених фактів як виконуючою обов’язки директора, так і працівників Музею", - сказав він коментуючи запитання "Української правди. Життя".

"Перевірка проведена, з результатами її зараз буде ознайомлена Музейна рада. Ще раз повторюю, я не приймаю одноособового рішення, як і обіцяв. Це питання ми обговоримо", - додав Михайло Кулиняк.

Водночас, як розповіла у коментарі "УП.Життя" керівник відділу зв’язків з громадськістю Дарія Якимова, сам міністр з колективом музею не зустрічався.

"Він приходив у музей, під час відкриття виставки "Війна краде дитинство". Тоді до нього підійшла наша колега і попросила зустрітись з колективом. І в результаті зустріч відбулась з його заступником Тимофієм Коханом. Офіційно до колективу Михайло Кулиняк не приходив", - сказала Дарія Якимова.

Як відомо, в середині жовтня колектив Національного художнього музею оголосив протест проти можливого призначення на посаду директора галеристки Тетяни Міронової.

Музейники вказують на непрофесійність галеристки і на безпідставні звинувачення, які вона оприлюднила на адресу працівників музею.

Як відомо, днями має відбутись призначення (чи непризначення) на посаду директора Національного художнього музею в.о. керівника установи Тетяни Міронової.

Цю посаду вона обіймала останні півроку. Але ймовірне призначення викликало критику серед експертів, які вказували не непрофесійність галеристки.

У відповідь на ці звинувачення Тетяна Міронова опублікувала свій коментар, який і спровокував акцію протесту. Цей запис у блозі працівники музею назвали "безпрецедентним виступом з паплюження установи, на пост директора якої автор претендує, та безсоромне звеличення власних, переважно неіснуючих, заслуг".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні