Роботу Кандинського продали за рекордну суму на аукціоні

— 8 листопада 2012, 11:48

Таким чином було встановлено рекорд ціни на роботи цього художника, повідомляє Lenta.ru із посиланням на Agence France-Presse.

"Ескіз до імпровізації № 8" був одним з головних лотів аукціону імпресіоністів і модерністів. До початку торгів роботу Кандинського, створену в 1909 році, планували продати за 20-30 мільйонів доларів. Раніше рекорд ціни на картини Кандинського належав роботі "Фуга", проданої в 1990 році за 20,9 мільйона доларів.

У числі інших лотів, що пішли з молотка на аукціоні Christie's в Нью-Йорку, виявилися "Білі латаття" Клода Моне, продані за 43,76 мільйона доларів при попередній оцінці в 30-50 мільйонів доларів.

Робота Василя Кандинського

Скульптура Альберто Джакометті "Нога" була продана за 11,3 мільйона доларів. Скульптура Пабло Пікассо "Півень", за яку розраховували виручити 10-15 мільйонів доларів, не зацікавила покупців.

Також не вдалося продати "Натюрморт" Марка Шагала, оцінений у 6-8 мільйонів доларів.

Всього в ході аукціону "Мистецтво імпресіоністів і модерністів" були продані лоти на загальну суму в 204,8 мільйона доларів.

У четвер, 8 листопада, свої торги імпресіоністів і модерністів проведе в Нью-Йорку головний конкурент Christie's - аукціонний дім Sotheby's.

Реклама:

Головне сьогодні