Роботу Пікассо на аукціоні продали за 41,5 млн. доларів

— 9 листопада 2012, 09:53

Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Agence France-Presse.

На торгах, що пройшли увечері в четвер, "Натюрморт з тюльпанами" планувалося продати за 35-50 мільйонів доларів.

"Натюрморт з тюльпанами" зображує музу і кохану художника Марі-Терезу Вальтер. Ще один портрет Вальтер - "Жінка біля вікна" - пішов з молотка за 17,2 мільйона доларів при естімейті в 15-20 мільйонів.

У число топ-лотів аукціону імпресіоністів і модерністів, проведеного Sotheby's, також увійшло "Пшеничне поле" Клода Моне, продане за 12,1 мільйона доларів - значно вище попередньої оцінки в 5-7 мільйонів. "Та, що стоїть оголена" Поля Сезанна пішла з молотка за 5,3 мільйона доларів - в межах естімейта, а скульптуру Генрі Мура з серії "Фігури, що схиляються" вдалося продати по верхній межі попередньої оцінки - за 4,7 мільйона доларів.

"Натюрморт з тюльпанами"

При цьому ще дві роботи Пікассо - "Помідорний кущ" (естімейт 10-15 мільйонів) і "Жінка в зеленій сукні" (оцінка 6-8 мільйонів доларів) - не викликали інтересу покупців і були зняті з торгів. Також не вдалося продати "Жінку з горностаєм" Пола Сезанна, оцінену в 5-7 мільйонів доларів.

Всього в рамках аукціону були продані лоти на загальну суму в 163 мільйони доларів. Аукціонний дім, планував виручити не менше 170 мільйонів доларів.

Днем раніше - 7 листопада - свої торги імпресіоністів і модерністів провів у Нью-Йорку головний конкурент Sotheby's - аукціонний будинок Christie's. На цих торгах був встановлений рекорд аукціонної ціни на роботи Василя Кандинського.

У середині листопада Sotheby's і Christie's проведуть торги сучасним мистецтвом.

Реклама:

Головне сьогодні