Світові новинки січня: найкращі комікси та шпигуни

Новий рік, нові книжки, нові мови та країни. "Українська правда. Життя" традиційно підготувала декілька цікавих ідей щодо читання. Цього разу – все найцікавіше з Франції.

Комікси

У Франції знаходиться одна зі світових столиць коміксів – Ангулем. А ще саме там знаходяться всесвітньо відомі студії, де створюють мультики. Наприклад, ковбой Люкі-Люк народився саме там.

Щороку в Ангулемі проходиться світовий фестиваль коміксів. Цього року він відбудеться з 31 січня по 3 лютого. Тобто саме час пакувати валізи та вирушати до Франції.

Цьогорічний фестиваль планує здійснити культурний поворот. Вперше він буде присвячений "цифровій революції" коміксів, впливу економічної кризи та змін у соціумі.

Також окрему увагу приділять коміксам із Азії та незалежним виданням. Роль останніх помітно зросла останнім часом. Адже автори не залежать від видавництв і мають більшу мистецьку та літературну свободу.

До офіційної вибірки потрапило всього 59 альбомів. Минулого року їх було вдвічі більше. Так само вдвічі зменшено кількість нагород – їх вручать всього 7. Тобто конкуренція цього року зросте суттєво.

Номінації поділено таким чином: "Вибір журі" (за найкращий альбом, спеціальна відзнака журі, за найкращу серію коміксів і за комікс-відкриття), вибір "Суспільне надбання", відзнака за комікси для дітей і відзнака за найкращий комікс-детектив.

Погортати деякі альбоми можна на сайті фестивалю.

Новий історичний роман

Арно Делаланд. Наш шпигун в Америці: Справжня історія народження Сполучених Штатів

Arnaud Delalande. Notre espion en Amérique : La véritable histoire de la naissance des États-Unis (Grasset)

Видавництво "Grasset" на початку лютого готується представити новий шпигунський роман.

Замість Джеймса Бонда – симпатичний королівський шпигун П’єтро Віравольта на прізвисько Чорна Орхідея. Він досконало володіє шпагою, а не вогнепальною зброєю. Нічого дивного – дія ж відбувається у 18 столітті.

Шпигунський історичний роман-трилер – ось що виходить, якщо змішати докупи сюжетні лінії роману. І трохи гумору.

П’єтро Віравольта плече до плеча з Жільбером Лафайєтом та Джорджем Вашінгтоном пройде вир американської війни за незалежність

Письменник Арно Делаланд обрав дотепний спосіб поговорити про становлення американської культури та державності. Штука в тім, що роман "Наш шпигун у Америці" будь-якому читачу нагадає про роль, яку Франція зіграла в історії США.

Непоганий привід для національної чи навіть транснаціональної гордості.

При підготовці статі використано матеріали www.bdangouleme.com, http://www.lefigaro.fr, http://www.lexpress.fr

Реклама:

Головне сьогодні